Η πολιτική αβεβαιότητα που επικρατεί στις Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να ωθήσει πολλές εταιρείες να μειώσουν εκ νέου τις επενδύσεις τους σε πάγια κεφάλαια, προειδοποίησε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της General Electric Co Τζεφ Έμελτ σε επιστολή προς τους μετόχους της εταιρείας.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αντιμέτωπες με μεγάλες πολιτικές θύελλες φέτος: την κατάσταση στα δημοσιονομικά, την επανερχόμενη συνεχώς διαβούλευση για το ανώτατο όριο του ομοσπονδιακού χρέους, τη φορολογική μεταρρύθμιση. Φοβούμεθα ότι αυτή η αβεβαιότητα θα έχει επιπτώσεις στις κεφαλαιακές επενδύσεις», επισήμανε ο Έμελτ, σύμφωνα με αντίγραφο της επιστολής του προς τους μετόχους της GE που περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Ο όμιλος ως εκ τούτου θεωρεί, κατά τον Έμελτ, ότι είναι πιο ασφαλές να γίνουν επενδύσεις σε ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές—στη Μέση Ανατολή, στην Αφρική, στην Κίνα.

Η GE, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια κινητήρων αεριωθουμένων και γεννητριών παγκοσμίως, θεωρεί την αύξηση των μερισμάτων της πρώτιστη προτεραιότητα, ανέφερε ακόμα ο Έμελτ.

Facebook Comments