Μικτή η συμπεριφορά των ασιατικών χρηματιστηριακών δεικτών μετά από τα κινεζικά μακροοικονομικά στοιχεία, τα οποία επιβεβαίωσαν την οικονομική επιβράδυνση της κινεζικής ατμομηχανής. Το ΑΕΠ τρίτου τριμήνου ανακοινώθηκε στο 6,9% έναντι εκτιμήσεων για 6,8% και ενώ το προηγούμενο τρίμηνο ήταν 7,0% ενώ η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε άνοδο 5,7% έναντι εκτιμήσεων για 6,0%.

Μικρά κέρδη για τον αυστραλιανό ASX, τον Shanghai Comp. και το Nikkei ενώ παρατηρείται άνοδος και για το ιαπωνικό νόμισμα. Ο Li, μιλώντας σχετικά με την πτώση του ΑΕΠ κάτω από το 7,0% τόνισε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο για την Κίνα να διατηρήσει αυτούς τους ρυθμούς ανάπτυξης. Παρόλα αυτά, η κινεζική στατιστική υπηρεσία, εκτιμά ότι η τρέχουσα επιβράδυνση οφείλεται σε πρόσκαιρους παράγοντες όπως η παγκόσμια οικονομική αναταραχή και τα προβλήματα που προκάλεσε η σκέψη της ανόδου των επιτοκίων του δολαρίου.

  • Το κινεζικό ΑΕΠ ήταν το χαμηλότερο από το πρώτο τρίμηνο του 2009.
  • Ο Ιάπωνας υπουργός οικονομικών Aso, τόνισε ότι είναι απίθανη μια νέα αύξηση του QQE αυτή τη χρονική στιγμή.
  • Η ΕΚΤ αναμένεται να κάνει σαφείς τις προθέσεις της για νέα αύξηση του QE αν οι συνθήκες το απαιτήσουν.
  • Ο Nowotny της ΕΚΤ, δήλωσε ότι είναι νωρίς για να συζητάμε για μια αύξηση του QE καθώς η επιβράδυνση της Κίνας δεν έχει επηρεάσει ακόμα την Ευρώπη.
  • Δεν υπάρχουν σημαντικές οικονομικές ανακοινώσεις για τη σημερινή συνεδρίαση.

Ανάλυση αγοράς

EUR/USD – Άνοιγμα: 1,1379 Υψηλό: 1,1394 Χαμηλό: 1,1333 Κλείσιμο: 1,1346

19 10 15 eurusd

Η ισοτιμία εξακολουθεί να διαπραγματεύεται εγκλωβισμένη μεταξύ των ΚΜΟ 50 και 200 ημερών, με τις τελευταίες συνεδριάσεις να υπάρχουν ιδιαίτερα αυξημένες διακυμάνσεις γύρω από τον ΚΜΟ 200 ημερών. Η τεχνική συμπεριφορά της ισοτιμίας δείχνει ότι οι αγοραστές εξακολουθούν να έχουν το πάνω χέρι βραχυπρόθεσμα, αλλά κάθε σημαντική άνοδος βρίσκει πωλητές ικανούς να δημιουργήσουν ισχυρό κύμα πωλήσεων. Εκτιμούμε ότι η ισοτιμία θα παραμείνει εγκλωβισμένη μεταξύ των αμερικανικών macro και των εκτιμήσεων για τις κινήσεις των κεντρικών τραπεζών. Οι τεχνικές ενδείξεις κινούνται προς την κατεύθυνση μιας ανοδικής προσπάθειας για το ξεκίνημα της εβδομάδας.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

1,1350                 1,1375
1,1330                 1,1390
1,1310                 1,1425
1,1285                 1,1450

Facebook Comments