Η Wall Street καταφέρνει να παραμένει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα καθώς η ρητορική διαφόρων στελεχών των μεγαλύτερων κεντρικών τραπεζών, παραμένει ιδιαίτερα χαλαρή.

Στην Αμερική, η αύξηση των επιτοκίων έχει περάσει στο παρασκήνιο καθώς ελάχιστα στελέχη της FOMC αναφέρονται σε κάτι τέτοιο. Στην ΕΚΤ, αυξάνονται σημαντικά οι ψίθυροι που θέλουν το Mario Draghi να επιβεβαιώνει την προθυμία της ΕΚΤ για μια νέα μεγαλύτερη στήριξη, ενώ και στην κινεζική PBoC όλοι συμφωνούν ότι χρειάζεται μεγαλύτερη στήριξη. Στην BoJ, δείχνουν περισσότερο σκεπτικοί αλλά αυτό θα μπορούσε να αλλάξει στις επόμενες εβδομάδες. 

  • Ο Noyer της ΕΚΤ, δήλωσε ότι το QE έχει αρχίσει ήδη να έχει αποτελέσματα.
  • Η ΒΟΕ προχωρά με γρήγορα βήματα στον έλεγχο της βρετανικής οικονομίας και των τραπεζών.
  • Το AUD/USD αντέδρασε από τα χαμηλά του μετά από τη δημοσίευση των πρακτικών της RBA, τα οποία επιβεβαίωσαν την ουδέτερη στάση της τράπεζας.
  • Σύμφωνα με τα πρακτικά, οι οικονομικές συνθήκες παραμένουν θετικές.
  • Ισχυρές πιέσεις για το πετρέλαιο μετά από τις φήμες ότι τόσο η Λιβύη όσο και το Ιράν, θα αυξήσουν την παραγωγή τους.
  • Σύμφωνα με τον Williams της Fed, τα μηδενικά επιτόκια δεν είναι πλέον απαραίτητα.
  • Από την άλλη, ο Hilsenrath, τόνισε ότι το «ταβάνι χρέους» των ΗΠΑ είναι ένας ακόμα λόγος που δεν θα υπάρξει αύξηση επιτοκίων.

Ανάλυση αγοράς

Πετρέλαιο (WTI) – Άνοιγμα: 47,68 Υψηλό: 47,93 Χαμηλό: 46,27 Κλείσιμο: 46,59

20 10 15 oil

Ο μαύρος χρυσός εξακολουθεί να φλερτάρει με τον ΚΜΟ 50 ημερών και με τις πιέσεις να είναι επίμονες καθώς υπάρχει σειρά φημών σχετικά με αύξηση της παραγωγής από διάφορα μέλη του ΟΠΕΚ, ενώ αναμένεται και η συνεδρίαση των μελών του ΟΠΕΚ αλλά και των μη μελών, στη Βιέννη, την Πέμπτη. Οι τεχνικές ενδείξεις εξακολουθούν να είναι μικτές. Οι δείκτες ROC, Vol. στα γραφήματα 60 και 240 λεπτών δεν προσφέρουν καμία ένδειξη ενώ στο daily και weekly παραμένουν σε θετικό έδαφος και μπορούν να στηρίξουν μια ανοδική κίνηση. Σε κάθε περίπτωση, το πετρέλαιο θα πρέπει να παραμείνει πάνω από τα $45,70. Ο κλάδος ενέργειας δέχεται πιέσεις μετά από σημαντική άνοδο και αυτό αποτελεί στοιχείο το οποίο αναμένεται να συνεχίσει να πιέζει το πετρέλαιο. Αναζητούμε επίπεδα για νέες τοποθετήσεις.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

45,70                   47,10
45,00                   47,60
44,40                   48,20
43,85                   48,60

Facebook Comments