Με το βλέμμα σε μια σειρά ανοιχτών μετώπων μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών φτάνει στην Αθήνα σήμερα Δευτέρα στην Αθήνα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόφσκις, για διήμερη επίσκεψη.

Ο κ. Ντομπρόφσκις θα συναντηθεί το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αλέξη Τσίπρα. Νωρίτερα, στις 9:30 πρωί, θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη ενώ μια ώρα αργότερα έχει ραντεβού με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, και συγκεκριμένα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Γιώργο Χουλιαράκη.

Το απόγευμα αναμένεται να συναντηθεί με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο.

Επί τάπητος θα τεθούν όλα τα εκκρεμή ζητήματα-αγκάθια που καθυστερούν την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Τα χρήματα θα έπρεπε να έχουν αποδεσμευτεί από την προηγούμενη εβδομάδα, όμως μπήκαν στον «πάγο» λόγω του ότι οι θεσμοί δεν ήταν ικανοποιημένοι από την υλοποίηση των προαπαιτούμενων.

Μεταξύ άλλων, η ελληνική πλευρά αναμένεται να θέσει στον αντιπρόεδρο της Κομισιόν τα αλληλένδετα ζητήματα των «κόκκινων» δανείων και των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, όπου την προηγούμενη υπήρξε μεγάλη απόκλιση με τους πιστωτές, λόγω διαφωνιών τόσο για την αντικειμενική αξία των προστατευόμενων ακινήτων όσο και τα εισοδηματικά κριτήρια.

Ένα ακόμα ανοιχτό μέτωπο είναι ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, όπου ακόμα δεν έχουν βρεθεί τα απαιτούμενα ισοδύναμα και συνεπώς από σήμερα τίθεται σε ισχύ το 23% σε όλες τις βαθμίδες.

Facebook Comments