Δυο κρίσιμα νομοσχέδια, που θα καλύπτουν τις εκκρεμότητες από την πρώτη δέσμη των προαπαιτούμενων και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αναμένεται να φέρει εντός της ημέρας η κυβέρνηση στη Βουλή.

Οι εκκρεμότητες της ελληνικής κυβέρνησης πριν την έναρξη της πρώτης αξιολόγησης θα τεθούν προς συζήτηση το απόγευμα στο Euro-working Group, όμως, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως το σώμα δεν θα δώσει θετική εισήγηση για την εκταμίευση της υποδόσης των δυο δισεκατομμυρίων ευρώ.

Μετρημένα αισιόδοξη αλλά χωρίς να δεσμεύεται για την ημερομηνία της εκταμίευσης των 2 δισεκ. εμφανίζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Έχει γίνει σημαντική πρόοδος και τα τεχνικά κλιμάκια ευελπιστούν να ολοκληρώσουν την αξιολόγησή τους για την πρώτη δέσμη προαπαιτούμενων σύντομα», δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ανίκα Μπράιντχαρτ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του αντιπρόεδρου Βάλντις Ντομπρόφσκις στο πρακτορείο Bloomberg πως η ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων «μπορεί να είναι ζήτημα των επόμενων ημερών».

Η ελληνική κυβέρνηση έχει ως ατού στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους το κίνδυνο εξάπλωσης τυχόν τραπεζικής κρίσης και την προσφυγική κρίση, εκτιμά σε δημοσίευμά της η γερμανική «Frankfurter Allgemeine Zeitung».

Facebook Comments