Σε πολιτική λύση για το θέμα των «κόκκινων δανείων», μια εκ των δύο εκκρεμοτήτων με τους δανειστές (η άλλη είναι ο ΦΠΑ στην Παιδεία) προσβλέπει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα επιχειρήσει να περιγράψει όλες τις πτυχές του «καυτού φακέλου» στον Πιερ Μοσκοβισί κατά τη διήμερη επίσκεψη του κοινοτικού επιτρόπου στην Αθήνα την προσεχή Τρίτη και Τετάρτη.

Ο πρωθυπουργός εμφανίζεται αισιόδοξος ότι τελικά θα κάμψει τις αντιρρήσεις των εταίρων και θα εξασφαλίσει μια δίκαιη πολιτική λύση.

«Καταφέραμε μέσα σε ελάχιστο χρόνο –για πρώτη φορά- να ικανοποιήσουμε τα 46 από τα 48 προαπαιτούμενα παρά τις προφανείς δυσκολίες και γνωρίζοντας την επιβάρυνση των πολιτών. Δεν πρόκειται να δεχθούμε μια άδικη και απάνθρωπη λύση για τα κόκκινα δάνεια στην οποία επιμένουν οι τεχνοκράτες. Το πρόβλημα θα λυθεί άμεσα με πολιτικό τρόπο για να επικρατήσει κλίμα σταθερότητας και κοινωνικής συνοχής» ξεκαθάρισε μιλώντας σε συνεργάτες του σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Πέμπτη κοινοτικός αξιωματούχος δήλωσε μετά τη συνεδρίαση του EuroWorking Group ότι «υπάρχουν ακόμη δυο σημαντικές εκκρεμότητες προς επίλυση με την Αθήνα».

Aπό την πλευρά του, ο Πιέρ Μοσκοβισί σε δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων, τόνισε μεταξύ άλλων πως «η Ελλάδα πρέπει να λάβει σημαντικές και σκληρές αποφάσεις μέχρι το τέλος του έτους». 

Facebook Comments