Την πρόσθεση να δημιουργήσει ένα ακόμα θρυλικό αυτοκίνητο, όπως έκανε πριν 40 χρόνια με την 2002 turbo, εκφράζει η BMW με την παρουσίαση της M2, του νέου καυτού κουπέ μοντέλου της.

Οπτικά, γνήσιο μέλος της οικογένειας BMWM, η νέα M2 Coupeέχει χαμηλή εμπρός ποδιά με μεγάλους αεραγωγούς στον προφυλακτήρα, χαρακτηριστικά βράγχια Μ, 19άρες αλουμινένιες ζάντες, φαρδύ πίσω μέρος και, βέβαια, διπλές εξατμίσεις. Στο εσωτερικό ξεχωρίζουν, η επένδυση αλκαντάρα και το ανθρακόνημα, τα καθίσματα, το σπορ τιμόνι και επιλογέαςταχυτήτων και τα ανάγλυφα λογότυπα Μ.

Η ουσία όμως βρίσκεται κάτω από το καπό, στον νέο, 3λιτρο, σε σειρά εξακύλινδρο, κινητήρα, τεχνολογίας MTwin Power Turbo που έχει απόδοση 370 άλογα στις 6.500 rpmκαι μέγιστη ροπή 465 Nm, που μπορεί στιγμιαία να φτάσει τα 500 Nm χάρη στη λειτουργία overboost. Η M2 Coupeεφοδιάζεται προαιρετικά με7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη MDouble Clutch Transmission (MDCT) και Launch Control και επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 4,3 δευτερόλεπτα.

Όπως και στην υπόλοιπη οικογένεια Μ, τις Μ3 και Μ4, η BMW εφάρμοσε και εδώ πληθώρα τεχνολογιών προς όφελος της σπορ οδικής συμπεριφοράς, όπως χαμηλού βάρους αναρτήσεις με εξαρτήματα αλουμινίου, σφυρήλατες 19άρες ζάντες, σύστημα διεύθυνσης MServotronic με δύο ρυθμίσεις και αποτελεσματικά, συνθετικά φρένα Μ. Επίσης η Μ2 εφοδιάζεται και με Ηλεκτρονικά ελεγχόμενο Ενεργό Διαφορικό Μ (Active M Differential)και με M Dynamic Mode (MDM) στο σύστημα Dynamic Stability Controlsystem, που επιτρέπει ολίσθηση του τροχού και επομένως ελεγχόμενες υπερστροφές ισχύος (drift) στην πίστα.
 

Facebook Comments