Ξαφνική εμπλοκή δημιουργήθηκε στη διαδικασία ιδιωτικοποιήσης της ΔΕΠΑ, με τη ρωσική πλευρά να συνδέει το ύψος του προσφερόμενου τιμήματος με την τιμή προμήθειας αερίου με την οποία θα πουλάει το αέριο στην Ελλάδα.

Η ελληνική κοινοπραξία M&M Gas αποσύρθηκε την Δευτέρα από τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ, είπε αξιωματούχος τη Δευτέρα, αφήνοντας τη ρωσική Gazprom ως τον μοναδικό πιθανό μνηστήρα.

“Η M&M δεν κατέθεσε προσφορά”, είπε στο Reuters υψηλόβαθμος αξιωματούχος που συμμετέχει στην πώληση, μετά την εκπνοή της προθεσμίας για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών στις 13:00. Η M&M είναι μια κοινοπραξία των ελληνικών εταιριών Μυτιληναίος και Motor. Η Gazprom είναι η μοναδική άλλη εταιρία με δικαίωμα υποβολής δεσμευτικής προσφοράς.

Gazprom: Ακριβότερο κατά 30% το φυσικό άεριο που πωλείται στη ΔΕΠΑ

Εν τω μεταξύ, ενώ επίκειται η προσφορά της Gazprom, ο επικεφαλής του τομέα εξαγωγών της εταιρείας Αλεξάντερ Μεντβέντεφ παραδέχθηκε δημόσια ότι η εταιρεία πουλάει το φυσικό αέριο προς τη ΔΕΠΑ, σε τιμές υψηλότερες κατά 30% σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές.

 

Facebook Comments