Τα αποθέματα του μεγαλύτερου gold fund παγκοσμίως, έχουν βρεθεί στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2008. Πολλοί αναλυτές όμως, είναι αυτοί που ασπάζονται το ρητό που θέλει τις καλύτερες επενδύσεις να γίνονται όταν υπάρχει «αίμα» στους δρόμους.

Τα συνολικά αποθέματα του GLD, ανέρχονται σε 666,11 μετρικούς τόνους, με τις εκροές να είναι οι μεγαλύτερες από τον περασμένο Ιούλιο. Τα αποθέματα του GLD σε χρυσό έχουν μειωθεί 50% από τα υψηλά των 1353,35 μετρικών τόνων, που διέθετε το Δεκέμβριο του 2012.

Σύμφωνα με αναλυτή μεγάλης εταιρίας διαχείρισης, οι τιμές του πολύτιμου μετάλλου έχουν πολύ υψηλή θετική συσχέτιση με τα αποθέματα που διαθέτει το GLD και εκτιμά ότι η επόμενη κίνηση για το χρυσό εξαρτάται αποκλειστικά από το αν η Fed θα ξεκινήσει τη σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής.

Τα flows στο GLD, προκαλούν αίσθηση μετά από την κατάρρευση των τιμών την περασμένη Παρασκευή, μετά από τα καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα των NFPs. Η ανακοίνωση αυτή ανάβει «πράσινο» φως σε μια αύξηση επιτοκίων το Δεκέμβρη, σύμφωνα με αναλυτή.

Η Fed είναι καταδικασμένη να αυξήσει τα επιτόκια ακόμα και σε περιβάλλον αποπληθωρισμού και οι άλλες κεντρικές τράπεζες να χαλαρώσουν τις δικές τους νομισματικές πολιτικές. Αυτό είναι πολύ θετικό για το δολάριο και αρνητικό για το χρυσό, προσθέτει ο ίδιος αναλυτής.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για αγορές στο χρυσό θα είναι αν οι εκτιμήσεις για ένα γρήγορο κύκλο σύσφιξης ατονίσουν. Ο μοναδικός λόγος που θα απέτρεπε τη Fed από μια αύξηση επιτοκίων το Δεκέμβριο, θα ήταν μια μεγάλη πτώση της Wall Street. Ο χρυσός, διατηρεί την αρνητική του συσχέτιση με τις μετοχές.

Τέλος, υπάρχει και η άποψη άλλου αναλυτή ο οποίος τονίζει ότι, το επενδυτικό συναίσθημα στο χρυσό είναι τόσο bearish που θα οδηγήσει σε πυθμένα για το χρυσό μεταξύ των επόμενων δυο μηνών.

Γράφημα χρυσού

11 11 15 gold

Facebook Comments