Η Γαλλία «θα πολεμήσει» και θα είναι «αμείλικτη» στον αγώνα εναντίον όσων της επιτέθηκαν, δήλωσε ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, μιλώντας μπροστά από το καλλιτεχνικό κέντρο Μπατακλάν του Παρισιού, όπου κορυφώθηκαν οι τρομοκρατικές επιθέσεις που συγκλόνισαν την γαλλική πρωτεύουσα, οδηγώντας στο θάνατο περισσότερους από 140 ανθρώπους.

Νωρίτερα, ο κ. Ολάντ ανακοίνωσε το κλείσιμο των συνόρων της και στην επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Οι επιθέσεις έρχονται τη στιγμή που η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μεγαλύτερη προσφυγική κρίση από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, με τον κ. Ολάντ όμως να μην συνδέει ευθέως το κλείσιμο των συνόρων με τις επιθέσεις και τις προσφυγικές εισροές στη Γηραιά Ήπειρο.

Ο κ. Ολάντ τόνισε πως η γαλλική κυβέρνηση έχει κινητοποιήσει «όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις» για την εξουδετέρωση των τρομοκρατών.

Τόνισε ακόμα πως έχει ζητήσει τη συνδρομή των ενόπλων δυνάμεων ώστε να αποτραπεί κάθε άλλη τρομοκρατική ενέργεια, ενώ ήδη 1.500 στρατιώτες τοποθετούνται στους δρόμους του Παρισιού.

Νωρίτερα, η γαλλική Αστυνομία κάλεσε τους κατοίκους του Παρισιού να μείνουν στα σπίτια τους καθώς προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο την κατάσταση, μήνυμα που επανέλαβε και ο γάλλος πρόεδρος, προσθέτοντας παράλληλα πως τα νέα μέτρα θα φέρουν αλλαγές στην καθημερινότητα στην πρωτεύουσα και σε άλλες πόλεις.

«Η Γαλλία πρέπει να είναι δυνατή και μεγάλη, και το κράτος πρέπει να είναι δυνατό. Και θα είναι», είπε ο κ. Ολάντ.

Facebook Comments