Κατά 120 εκατ. ευρώ μειώθηκαν οι κεφαλαιακές ανάγκες της Εθνικής Τράπεζας, λόγω της αναγνώρισης δράσεων κεφαλαιακής ενίσχυσης από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισµό (SSM).

Εκτός των δράσεων κεφαλαιακής ενίσχυσης, ο SSM έλαβε υπόψη και τις θετικές επιπτώσεις των οικονομικών αποτελεσμάτων του γ’ τριμήνου του 2015.

Ως αποτέλεσμα, οι κεφαλαιακές ανάγκες διαμορφώνονται πλέον, στα 1,456 εκατ. όσον αφορά στο βασικό σενάριο, και στα 4,484 εκατ. ευρώ όσον αφορά στο δυσμενές.

Σύμφωνα με την  Εθνική Τράπεζα, ο SSM επιβεβαιώσει και τη δυνατότητα αποπληρωμής του μέρους της προληπτικής κεφαλαιακής ενίσχυσης που παρέχεται μέσω της έκδοσης υπό αίρεση μετατρέψιμων ομολογιών του ν. 3864/2010 μετά την ολοκλήρωση της πώλησης της Finansbank σύμφωνα με την πραγματική κεφαλαιακή επίπτωση της συναλλαγής.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Η ΕΤΕ ανακοινώνει ότι ενημερώθηκε από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι οι δράσεις που περιλαμβάνονται στο σχέδιο άντλησης κεφαλαίων που η Τράπεζα υπέβαλε την 6 Νοεμβρίου 2015 γίνονται αποδεκτές. Σε αυτές συνυπολογίστηκε και η θετική επίπτωση των αποτελεσμάτων του τρίτου τριμήνου 2015 που μειώνουν τις κεφαλαιακές ανάγκες τόσο υπό το βασικό όσο και υπό το δυσμενές σενάριο κατά €120 εκατ. Κατά συνέπεια, τα κεφάλαια που απαιτείται να αντλήσει πλέον η Τράπεζα μειώθηκαν σε €1.456 εκατ. και €4.482 εκατ. υπό το βασικό και το δυσμενές σενάριο, αντίστοιχα.

Επιπλέον επιβεβαιώθηκε από τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό η δυνατότητα αποπληρωμής του μέρους της προληπτικής κεφαλαιακής ενίσχυσης που παρέχεται μέσω της έκδοσης υπό αίρεση μετατρέψιμων ομολογιών του ν. 3864/2010 μετά την ολοκλήρωση της πώλησης της Finansbank σύμφωνα με την πραγματική κεφαλαιακή επίπτωση της συναλλαγής.

Facebook Comments