Κύριε Γεωργιάδη,

Αυτήν την στιγμή οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών της χώρας προς το κράτος λόγω της κρίσης και της υπερφορολόγησης έχουν ξεπεράσει τα 80 δις. Η πλειοψηφία των χρεών αυτών βαρύνουν τον ιδιωτικό τομέα, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και συνταξιούχους. Πολύ λιγότερο βαρύνουν τον δημόσιο υπάλληλο που εν μέσω κρίσης είναι ο μοναδικός εργαζόμενος που έχει σίγουρη καταβολή χρημάτων και σταθερή εργασία. Αυτό δείχνει ότι το βάρος των μνημονίων έχει τσακίσει κυρίως τον ιδιωτικό τομέα και όσους δεν βρίσκονται υπό την προστασία του κράτους. Και είναι κάτι το οποίο συμβαίνει από την αρχή της κρίσης μέχρι σήμερα ανεξαρτήτου κυβέρνησης. Τι έχετε να μας πείτε γι’αυτήν την κοινωνική αδικία που συντελείται στη χώρα μας τα τελευταία 6 χρόνια.

Η Ελλάδα φαίνεται πως είναι η τελευταία σοβιετική δημοκρατία. Ολόκληρη η οικονομία εργάζεται μόνο προς όφελος του δημοσίου τομέα και ουδείς ενδιαφέρεται πραγματικά γιά τον ιδιωτικό τομέα. Και αυτό είναι το κυρίως πρόβλημα της οικονομίας μας και ο λόγος της χρεωκοπίας μας. Εάν δεν το αλλάξουμε αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να βγούμε από την κρίση. Το πρόβλημα με το μνημόνιο που υπέγραψε ο κος Τσίπρας είναι ότι έγινε αδύνατον να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα και το άλλαξε με μεγαλύτερη φορολόγηση. Αυτός είναι ο λάθος τρόπος και οι Ευρωπαίοι δεν έπρεπε να συμφωνήσουν σ’αυτό.

Πολλοί έχουν επικρίνει την διακυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά γιά σημαντικά λάθη και παραλείψεις της. Εχοντας θητεύσει ως υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά ποιά είναι η άποψη σας;

Η Νέα Δημοκρατία προσπάθησε να βοηθήσει τον ιδιωτικό τομέα καθώς μόλις είχαμε αρχίσει να μειώνουμε την φορολογία. Εάν είχαμε συμπληρώσει την τετραετία θα υπήρχε κατ’αποκοπή φόρος 15% στις επιχειρήσεις (flat tax). Αυτό ήταν το πρόγραμμα μας και ήμασταν στον σωστό δρόμο. Λάβαμε την φορολογία των επιχειρήσεων στο 35% και το παραδώσαμε στον κο Τσίπρα στο 25%. Δηλαδή 10% κάτω. Οι Ελληνες θα έπρεπε να είναι πιό υπομονετικοί.

Σχετικά με το συνταξιοδοτικό ποιές μεταρρυθμίσεις έκανε η  Νέα Δημοκρατία όταν ήταν κυβέρνηση; Υπάρχουν ακόμα και σήμερα συνταξιούχοι που παίρνουν 10 συντάξεις.

Εμείς προσπαθήσουμε να περιορίσουμε το πρόβλημα βάζοντας πλαφόν στις συντάξεις με όριο τα 2.500 Ευρώ συνολικά το μήνα χωρίς να μειώσουμε τις συντάξεις κάτω των 1000 Ευρώ. Στις συντάξεις από 1000 Ευρώ και πάνω κάναμε επίσης μεγάλες μειώσεις και αυτός ήταν και ο λόγος γιά τον οποίον χάσαμε τις εκλογές. Οι άνθρωποι που παίρνανε συντάξεις άνω των 1000 Ευρώ είδαν λοιπόν μεγάλες μειώσεις και δεν τους άρεσε αυτό. Τώρα όμως καταλαβαίνουν ότι δεν γινόταν αλλοιώς γιατί ο κος Τσίπρας έκανε ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις.

Σχετικά με το έργο σας ως υπουργός υγείας τι έχετε να μας πείτε;

Κατάφερα να μειώσω τα έξοδα στην υγεία κατά 2 δις το χρόνο περίπου κρατώντας τα ίδια στάνταρτ υγείας και παρέχοντας κάλυψη σε μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού γιατί πολλοί Ελληνες που είχαν χρεωκοπήσει λόγω της κρίσης είχαν χάσει την πρόσβαση τους στο σύστημα υγείας. Οπότε με 2 δις λιγότερα έξοδα δώσαμε πρόσβαση στην υγεία σε 2 εκατομμύρια περίπου περισσότερους Ελληνες.

Πόσο καλό είναι το επίπεδο του Ελληνικού συστήματος νοσηλείας;

Όσο ήμουν υπουργός δεν έτυχε να νοσηλευτώ σε νοσοκομείο γιατί έχω καλή υγεία. Ομως αν χρειαζόταν να νοσηλευτώ, θα νοσηλευόμουν σε κρατικό νοσοκομείο. Εχω ταξιδέψει σε όλη τη χώρα και έχω δεί τα πάντα στα νοσοκομεία. Με τις μεταρρυθμίσεις που κάναμε στην υγεία, το επίπεδο νοσηλείας βρισκόταν σε καλά επίπεδα όχι πολύ κάτω από τον Ευρωπαικό μέσο όρο και το σύστημα υγείας είχε αρχίσει να δουλεύει σωστά. Ομως τώρα που ο κος Τσίπρας έχασε όλα αυτά τα χρήματα λόγω της σύγκρουσης με τους Ευρωπαίους τα νοσοκομεία βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση. Ενώ έπρεπε να διαθέσει στην υγεία περίπου 1 δις εκείνος μπορούσε να διαθέσει λιγότερα από 500 εκατομμύρια Ευρώ. Δεν μπόρεσε να στηρίξει τις απαιτήσεις του συστήματος υγείας και αυτό δημιούργησε πολλά προβλήματα.

Πως σχολιάζετε τα τελευταία γεγονότα στην εκλογή της ΝΔ και την αναβολής της ψηφοφορίας;

Ηταν φιάσκο, ήταν δυσλειτουργία της εταιρείας που προσλάβαμε, ήταν μία άσχημη ημέρα όμως άσχημα πράγματα συμβαίνουν. Ολοι μας είμαστε υπεύθυνοι. Και δεν εξαιρώ ούτε τον εαυτό μου σ’αυτό.

Που αισθάνεστε ότι υπερέχετε έναντι των άλλων υποψηφίων γιά την προεδρία του κόμματος σας;

Είμαι πολύ πιό ξεκάθαρος στις θέσεις μου γιά την ελεύθερη οικονομία. Θεωρώ πως εγώ και ο κύριος Μητσοτάκης είμαστε οι πλέον ξεκάθαροι σ’αυτό. Ομως εγώ είμαι πολύ πιό έτοιμος να συγκρουστώ με την αριστερά. Εκτιμώ πάρα πολύ τον κύριο Μητσοτάκη, είναι εξαίρετος πολιτικός όμως είμαι πολύ πιο ικανός να αντιμετωπίσω την αριστερά. Βλέπετε σ’αυτή την χώρα η Αριστερά είχε το ιδεολογικό προβάδισμα γιά πάρα πολλά χρόνια. Και αν δεν το πολεμήσουμε αυτό θα δυσκολευτούμε πολύ να βρούμε διέξοδο από την κρίση. Επίσης εμείς στην Ελλάδα δεν είχαμε πραγματική εμπειρία του κομμουνισμού όπως είχαν οι χώρες της Ανατ. Ευρώπης και πολλοί άνθρωποι εδώ πιστεύουν πως ο κομμουνισμός είναι καλό πράγμα. Οπότε δεν κατανοούν τι ακριβώς είναι ο κομμουνισμός.

Τι έχετε να μας πείτε γιά την επαναλειτουργία της ΕΡΤ την οποία έκλεισε ο Κος Σαμαράς και την επαπρόσληψη των καθαριστριών του ΥπΟικ στα δικαστήρια ως γραμματείς;

Είναι πολύ δύσκολο να εξέλθουμε της κρίσης αν δεν μειώσουμε τα δημόσια έξοδα. Ο κύριος Σαμαράς είναι ένας γενναίος πολιτικός και πήρε κάποιες δύσκολες αποφάσεις. Ο κύριος Τσίπρας που είναι λαικιστής τους προσέλαβε όλους ξανά πίσω χωρίς να έχει τα χρήματα να τους πληρώσει. Οπότε αύξησε τη φορολογία γιά να βρεί τα χρήματα. Ομως αυξάνοντας τη φορολογία η οικονομία ξαναγύρισε σε ελλειματική. Αυτό έκλεισε οποιαδήποτε διέξοδο είχε η χώρα από την κρίση.

Ποιά πιστεύετε πως ήταν τα κύρια λάθη της κυβέρνησης  στη διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους;

Αν ο Τσίπρας είχε κάνει την συμφωνία μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου τότε θα είχε στα χέρια του μία πολύ καλή συμφωνία. Ομως έχασε πολύ χρόνο και ο χρόνος κόστισε σε χρήμα. Και το έκανε επίτηδες γιατί πίστεψε στις θεωρίες του Βαρουφάκη που έλεγαν ότι εάν εκβιάσουμε τους Ευρωπαίους θα τους αποσπάσουμε περισσότερα. Προσπαθήσαμε να του εξηγήσουμε ότι αυτό δεν θα δουλέψει αλλά εκείνος πίστευε τότε ότι ο Βαρουφάκης είναι εξαιρετικό μυαλό. Ομως ο κύριος Βαρουφάκης είναι παράφρων. Ο κος Τσίπρας ακολούθησε έναν παράφρονα. Ξέρετε τι είπε ο κύριος Βαρουφάκης πριν από λίγες ημέρες; Είπε ότι έκανε τα πάντα γιά να χρεωκοπήσει τη χώρα και δυστυχώς το τελευταίο λεπτό δεν τον άφησαν. Αυτό είπε και το είπε δημοσίως.

Όμως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πιστεύουν πως η λύση βρίσκεται στη χρεωκοπία.

Δεν γνωρίζουν τι λένε. Δεν καταλαβαίνουν τι θα πει χρεωκοπία. Νομίζουν πως θα πάμε στη δραχμή και θα είμαστε όπως ήμασταν προτού μπούμε στην Ευρωζώνη. Αυτό είναι τεράστιο λάθος. Αν χρεωκοπήσουμε η οικονομία μας θα πάει πίσω 60 χρόνια.

Ποιά κατά την άποψη σας θα έπρεπε να είναι η στάση της Ελλάδας σχετικά με την αθρόα εισρροή προσφύγων;  Ποιά πιστεύετε ότι είναι τα κυρίως λάθη της κυβέρνησης στο θέμα αυτό;

Ο κος Τσίπρας έχει τεράστια ευθύνη γιατί είπε πως θα τους καλέσουμε όλους να έρθουν στην Ελλάδα και θα τους επιτρέψουμε να παραμείνουν νόμιμα για 6 μήνες. Μετά έκλεισε τα κέντρα υποδοχής προσφύγων. Και τότε όλοι νόμιζαν πως αυτή είναι η ευκαιρία γιά να εισέλθουν στην Ευρώπη. Και τότε άρχισαν να έρχονται στην Ελλάδα. Το 2014 είχαμε 75.000 ανθρώπους που πέρασαν τα σύνορα της Ελλάδας ενώ στο τρέχον έτος από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα είχαμε περισσότερους από 550.000. Ο κύριος Τσίπρας έκανε τεράστιο λάθος.

Γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί απλά να τους στείλει πίσω;

Κατ’αρχήν ηρθαν άνθρωποι που δεν γνωρίζουμε καν αν είναι πρόσφυγες η όχι. Αν κάποιος είναι πρόσφυγας προστατεύεται από τους διεθνείς και Ευρωπαικούς νόμους και έχει δικαιώματα. Η Ελλάδα δεν μπορεί απλά να κλείσει τα σύνορα της. Αν φοβάσαι γιά τη ζωή σου τότε προστατεύεσαι. Οπότε πρέπει πρώτα να ξεχωρίσουμε ποιός είναι πρόσφυγας και ποιός όχι. Ομως αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο. Μπορούμε να στείλουμε πίσω τους παράνομους μετανάστες όμως πρώτα πρέπει να εξετάσουμε πιοι είναι αυτοί. Και αυτό απαιτεί χρόνο και χρήμα. Και η Ελλάδα δεν έχει τίποτε από τα δύο.

Πως βλέπετε την χώρα σε μία δεκαετία από τώρα;

Εξαρτάται. Αν ο κύριος Τσίπρας πέσει γρήγορα τότε θα δούμε. Αν παραμείνει ακόμα 2-3 χρόνια όμως είμαι  πολύ απαισιόδοξος. Δεν μπορεί να κυβερνήσει. Κάνει το ένα λάθος πίσω από το άλλο.

Έχετε πτυχίο στην ιστορία και στην αρχαιολογία. Πως αποφασίσατε να γίνετε πολιτικός;

Η δημοκρατία είναι γιά όλους. Αυτή είναι και  η κυρίως φιλοσοφία της δημοκρατίας. Οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει πολιτικός. Σπούδασα στο πανεπιστήμιο ιστορία και αρχαιολογία και μετά ξεκίνησα την δική μου επιχείρηση έκδοσης βιβλίων. Με τις ιστορικές μου γνώσεις και με την εμπειρία μου σαν επιχειρηματίας κερδίζοντας χρήματα στον πραγματικό κόσμο πήρα την απόφαση.

Έχετε ακόμα την επιχείρηση με τα βιβλία; Τι προβλήματα αντιμετωπίσατε με τους αναρχικούς;

Την έχω ακόμα την επιχείρηση. Οι Αναρχικοί μου την έχουν κάψει 16 φορές. Με μισούν. Τους μισώ και εγώ. (γέλια) Η Ελλάδα είναι περίεργη χώρα. Αυτοί μπορούν να μου καίνε το μαγαζί και να με λένε φασίστα. Και ενώ με καίνε εγώ είμαι ο κακός και αυτοί είναι οι καλοί. Αυτό αντιστρέφει οποιαδήποτε λογική του συστήματος.

Facebook Comments