Μικρές διακυμάνσεις για τις ασιατικές αγορές καθώς οι επενδυτές περιορίζουν τις τοποθετήσεις του ενόψει των σημαντικών οικονομικών ανακοινώσεων της Πέμπτης και της Παρασκευής. Ο Nikkei παραμένει ελαφρώς υψηλότερα από τις 20.000 μονάδες ενώ μεγαλύτερα κέρδη καταγράφει ο κινεζικός Shanghai Comp. Το γεν δέχεται πιέσεις μετά από τις δηλώσεις Iwata ο οποίος τόνισε ότι η BoJ θα προχωρήσει και σε νέα στήριξη αν ο πληθωρισμός δεχθεί νέες πιέσεις εξαιτίας της επιβράδυνσης στις αναδυόμενες αγορές. Σημαντικά κέρδη για το AUD μετά από την ανακοίνωση καλύτερων αποτελεσμάτων για το αυστραλιανό ΑΕΠ.

  • Στο 2,5% το ΑΕΠ της Αυστραλίας σε ετήσια βάση για το τρίτο τρίμηνο, έναντι εκτιμήσεων για 2,4%.
  • Ο Evans της Fed δήλωσε ότι μια αύξηση επιτοκίων στην προσεχή συνεδρίαση της Fed, τον κάνει νευρικό, αλλά θα προσέλθει με ανοιχτό μυαλό και χωρίς να έχει ήδη αποφασίσει.
  • Σύμφωνα με άλλο μέλος της Fed, τον Brainard, η Fed βρίσκεται σε μια νέα εποχή αργών και μικρών αυξήσεων επιτοκίων.

Ανάλυση αγοράς

Πετρέλαιο (WTI) – Άνοιγμα: 42,24 Υψηλό: 42,77 Χαμηλό: 41,74 Κλείσιμο: 42,21

02 12 15 oil

Ο μαύρος χρυσός εξακολουθεί να διαπραγματεύεται χωρίς ιδιαίτερη δυναμική παραμένοντας κάτω από όλους τους βασικούς ΚΜΟ και με την τάση να είναι έντονα πτωτική. Βραχυπρόθεσμα, υπάρχουν ενδείξεις σταθεροποίησης, οι οποίες δεν προσφέρουν κάποια ασφαλή συμπεράσματα για τις επόμενες κινήσεις του πετρελαίου. Οι πωλητές έχουν το πάνω χέρι και οι πωλήσεις πάνω σε σημαντικές αντιστάσεις έχουν μικρό ρίσκο. Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. παραμένουν σε ακραία υποτιμημένα επίπεδα αλλά δεν έχουν κάποια κρίσιμη ένδειξη. Περιμένουμε μια πολύ πιο ξεκάθαρη εικόνα.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

41,75                     42,20
41,00                     42,60
40,45                     43,10
40,00                     43,90

Facebook Comments