Με αφορμή τα 38 ακίνητα και τα εκατομμύρια καταθέσεων, πολλοί φίλοι γράφουν από χθες: Σταθάκης. Αριστερός με Δεξιά τσέπη. Η εικόνα κάθε άλλο παρά αληθής είναι. Η αριστερά έχει κάνει ένα εξαιρετικό marketing trick.
 
Να θεωρείται όποιος είναι υπέρ της ελεύθερης αγοράς και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, ως ο καπιτάλας, ο φραγκάτος με τις σκοτεινές business.
 
Έτσι, μένει το πεδίο ελεύθερο για μια εσφαλμένη εικόνα. Η αριστερά να υπερασπίζεται τους φτωχούς και τους αδύναμους, ενώ είναι ξεκάθαρο ότι συνήθως ο φτωχός και όχι ο πλούσιος, είναι αυτός που προσπαθεί να κερδίσει τη ζωή του με την προσπάθειά του ως επαγγελματίας, είτε ως μισθωτός είτε ως ιδιώτης.
 
Έτσι, αποκρύπτεται το γεγονός ότι η αριστερά δεν αναγνωρίζει την ατομική ιδιοκτησία, ούτε τα ατομικά δικαιώματα, παρά μόνο αν αυτά τα ορίζει το κράτος, άρα το μέλος του κόμματος που έχει οριστεί να διαχειρίζεται την εξουσία.
 
Σας θυμίζει κάτι όλο αυτό;
 
Ο Κος Σταθάκης είναι αυτό ακριβώς που δεν είναι κανένας καπιταλιστής.
 
Με καταθέσεις στην Τράπεζα και επενδύσεις σε ακίνητα, δηλαδή περιουσιακά στοιχεία που δεν είναι ενεργά σε κάποια επιχειρηματική δραστηριότητα.
 
Είναι αυτό ακριβώς που οδήγησε τη χώρα αυτή στην σημερινή κατάντια, επειδή αυτή στο σύνολο της, ποτέ δεν ενστερνίστηκε τον καπιταλισμό και την ιδιωτική πρωτοβουλία.
 
Ένας άνθρωπος που δεν είχε διάθεση να εργαστεί και άφηνε τα χρήματα του είτε στην τράπεζα για να παίρνει τόκο, είτε σε ακίνητα για ένα σταθερό εισόδημα. Γι΄ αυτό και τις άφησε σε στατικά πάγια στοιχεία.

Facebook Comments