Αναφερόμαστε βεβαίως στο νέο Suzuki Baleno και το Vitara S, που έκαναν πρεμιέρα επί ελληνικού εδάφους στην Αυτοκίνηση 2015. Το Baleno, που είναι το ίδιο που βρισκόταν και στη Φρανκφούρτη, ήταν επίτηδες μπλε ώστε να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα εκθέματα στο περίπτερο της εταιρείας που ήταν όλα λευκά.

Στο νέο Baleno η Suzuki έχει επενδύσει πολλά, καθώς είναι ένα αυτοκίνητο που ουσιαστικά ενσωματώνει βασικά στοιχεία της νέας εποχής της εταιρείας, φτιαγμένο πάνω σε μια νέα ελαφριά πλατφόρμα αμαξώματος, κινούμενο από έναν τούρμπο βενζινοκινητήρα Booster jet ενός λίτρου και χρησιμοποιώντας το νέο ήπιο υβριδικό σύστημα SHVS.

Νέος υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας, 1.400 κυβικών, θα κινεί και το Vitara S, δείχνοντας σαφώς τη στροφής της εταιρείας προς τους χαμηλού κυβισμού βενζινοκινητήρες, κάτι που επιβεβαιώνεται και από την παρουσίαση του στρατηγικού πλάνου SuzukiNext100, που προετοιμάζει την εταιρεία για τον επόμενο αιώνα (συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής το 2020). Σύμφωνα με αυτό, η Suzukiθα παρουσιάσει την επόμενη 5ετία, 20 νέα μοντέλα για την παγκόσμια αγορά, από τα οποία ένα ή δύο ετησίως, θα προορίζονται για την ευρωπαϊκή αγορά.

Facebook Comments