Δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδα να αρνείται τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο περιθώριο της συνεδρίασης του ECOFIN, απαντώντας εμμέσως στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε αναφέρει τη Δευτέρα ότι «το ΔΝΤ πρέπει να αποφασίσει τί θέλει».

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη τη Δευτέρα, ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε επικρίνει τον ρόλο του ΔΝΤ ως «μη εποικοδομητικό» καλώντας το ίδιο το Ταμείο να αποφασίσει εάν θέλει να συμμετάσχει στο τρίτο πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης της Ελλάδας.

«Όταν έρχονται στην Ελλάδα οι εκπρόσωποι του Ταμείου, ζητούν πράγματα που δεν τα θέλουν οι Ευρωπαίοι και όταν μιλούν με τους Ευρωπαίους ζητούν πράγματα που δεν τα θέλουμε εμείς», είχε προσθέσει χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η στάμνα δεν πρέπει να πηγαίνει στο πηγάδι τόσο συχνά μέχρι να σπάσει. Αυτό δεν είναι ευνοϊκό για την στάμνα», παρατήρησε ο γερμανός υπουργός.

Υπενθυμίζεται πως η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας προτάσσει ως βασική προϋπόθεση για την έγκριση του νέου προγράμματος την συμμετοχή του ΔΝΤ. 

Facebook Comments