Την κλήση του Γιάννη Στουρνάρα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, αποφάσισαν τα μέλη της Επιτροπής, με αντικείμενο της συνεδρίασης το θέμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού που υπεγράφη μεταξύ του ελληνικού Δημοσίου και της Siemens, επί των ημερών του σημερινού διοικητή της ΤτΕ ως υπουργού Οικονομικών.

Η ακρόαση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, θα καθοριστεί σε ημέρα και ώρα που θα συναποφασιστεί κατόπιν συνεννόησης με τον κ. Στουρνάρα, κι όπως ενημέρωσε η πρόεδρος της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου, θα επιδιωχθεί να γίνει πριν τα Χριστούγεννα. Στην περίπτωση, ωστόσο, που οι υποχρεώσεις του κ. Στουρνάρα δεν επιτρέπουν να εμφανιστεί ενώπιον της Επιτροπής στο προσεχές διάστημα, θα υπάρξει συνεννόηση ώστε να συμβεί αυτό κατόπιν των εορτών.

Η βουλευτής της ΝΔ Όλγα Κεφαλογιάννη και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησαν να προσέλθει και ο σημερινός υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στην Επιτροπή, ώστε να καταθέσει τη θέση του Δημοσίου επί του θέματος, δεδομένου ότι η συμφωνία με την Siemens ήδη εφαρμόζεται και πρέπει -σύμφωνα με τους βουλευτές- να γνωρίσει η Επιτροπή αν γίνεται αποδεκτή από την σημερινή κυβέρνηση η συμφωνία αυτή, όπως και το νομικό πλαίσιο εφαρμογής της.

Facebook Comments