Στον β’ γύρο των εκλογών για την ανάδειξη αρχηγού στη Νέα Δημοκρατία, θα αναμετρηθούν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του ότι δεν θα αποσύρει την υποψηφιότητά του, ανεξαρτήτως του ύψους της διαφοράς που θα τον χωρίζει τελικά από τον κ. Μεϊμαράκη, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι επόμενες κινήσεις του Απόστολου Τζιτζικώστα και του Άδωνι Γεωργιάδη για το αν θα εκφράσουν επισήμως τη στήριξή τους σε έναν από τους δύο υποψηφίους, εν όψει του β γύρου στις 10 Ιανουαρίου.

Τα αποτελέσματα των εκλογών για την ηγεσία στη Ν.Δ. δείχνουν καθαρή πρωτιά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με ποσοστό άνω του 40%.


Στη δεύτερη θέση φαίνεται πως βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ποσοστό γύρω στο 30%, ενώ ακολουθεί ο Απόστολος Τζιτζικώστας και τέταρτος έρχεται ο Αδωνις Γεωργιάδης με μονοψήφιο ποσοστό.

Νωρίτερα την Κυριακή, στις 23:00, ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ ανακοίνωσε πως στις κάλπες προσήλθαν 400.000 Νεοδημοκράτες και ζήτησε συγγνώμη από τους λίγους χιλιάδες που δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν. 

Πάντως απέφυγε να αναφερθεί σε ακριβή ώρα όσον αφορά την ανακοίνωση ενός δείγματος που θα αντανακλά το τελικό αποτέλεσμα, λέγοντας ότι ικανό δείγμα θα υπάρξει το συντομότερο δυνατό. 

Ο κ. Μεϊμαράκης είναι σίγουρα πρώτος, ωστόσο ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο αν θα κινηθεί πιο κοντά στο 40% ή πιο κοντά στο 50%.

Κομματικοί παράγοντες εκτιμούν ότι εάν είναι κοντά στο 50% τότε ο δεύτερος γύρος θα είναι τυπική διαδικασία. Εάν είναι κοντά στο 40% τότε ο δεύτερος γύρος θα είναι μάχη αφού μπορεί να θεωρηθεί ότι εναντίον του αθροίζονται οι ψήφοι των υπολοίπων.

Κύκλοι του Κυριάκου Μητσοτάκη τονίζουν ότι «είναι στο 30%» και πως «η διαφορά είναι πολύ μικρότερη από αυτή που λέγεται και γράφεται». «Πάμε στο Β´ γύρο και θα κερδίσουμε τη ΝΔ», συμπληρώνουν. 

Μητσοτάκης: Το ρεύμα ανανέωσης θα είναι νικηφόρο στις 10 Ιανουαρίου 

Με δηλώσεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα τόσο προς τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας όσο και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αναλυτικά ο κύριος Μητσοτάκης τόνισε: 

«Ευχαριστώ προσωπικά καθένα από τους 400.000 ψηφοφόρους που προσήλθαν στις κάλπες σήμερα, μας έδωσαν τη δύναμη τους, μας έδωσαν οξυγόνο. Από σήμερα λογοδοτούμε σε αυτούς. 

Η σιωπηλή πλειοψηφία δεν είναι πια σιωπηλή το μήνυμα είναι σαφές και θέλει να γίνει η ΝΔ ξανά η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Οι πολίτες έστειλαν και ισχυρό μήνυμα ενάντια στην ανίκανη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η ελληνική κοινωνία δεν ανέχεται άλλο τα ψέματα. 

Το ρεύμα της ανανέωσης θα είναι νικηφόρο στις 10 Ιανουαρίου. Απευθύνομαι στους 400.000 πολίτες που προσήλθαν στις κάλπες να ενώσουν τις δυνάμεις τους μαζί μας. Στις 11 Ιανουαρίου ξημερώνει νέα ημέρα για τη νέα δημοκρατία και την Ελλάδα». 

Μεϊμαράκης: Νικήτρια η Νέα Δημοκρατία

Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προσέλευση των πολιτών στις κάλπες, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους.

Ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι «αυτή η μαζική συμμετοχή είναι απάντηση στην κυβερνητική πολιτική από την οποία δεν είναι ευχαριστημένοι οι πολίτες».

Σημείωσε ότι «σήμερα δεν υπάρχουν νικητές ή ηττημένοι» και πρόσθεσε ότι «νικήτρια είναι η Νέα Δημοκρατία».

Σχετικά με τα αποτελέσματα, υπογράμμισε ότι εφόσον δεν έχει συγκεντρώσει πάνω από το 50% τότε θα υπάρξει δεύτερο γύρος εκλογών.

Τζιτζικώστας: Θα συνεχίσω να εργάζομαι για μία σύγχρονη κεντροδεξιά παράταξη

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, τόνισε τα ξημερώματα ότι «θα συνεχίσω να εργάζομαι για σύγχρονη κεντροδεξιά παράταξη που θα δώσει τέλος στην κατηφόρα που ζει η χώρα μας με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα».

Ο κ. Τζιτζικώστας ευχαρίστησε τους 400.000 ψηφοφόρους που έστειλαν μήνυμα ότι «η ΝΔ είναι ισχυρή και είναι εδώ», λέγοντας: «Θέλω να συγχαρώ τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και τον Αδωνι Γεωργιάδη που μέσα από αυτό τον αγώνα βγάλαμε ενισχυμένη τη ΝΔ. Θα ήθελα να ευχαριστήσω εκείνους που πίστεψαν στην δύναμη της αλλαγής και έδωσαν την μάχη σε αντίξοες συνθήκες. Θα συνεχίσω να εργάζομαι για μία σύγχρονη κεντροδεξιά παράταξη». 

Πλακιωτάκης: Πλακιωτάκης: Ψυχραιμία έως τις εκλογές στις 10 Ιανουαρίου

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, δήλωσε για το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής, ότι «πάνω από 400.000 προσήλθαν μαζικά στις κάλπες και ανταποκρίθηκαν στο χρέος απέναντι στην παράταξη και την ιστορία της».

Ο κ. Πλακιωτάκης ευχαρίστησε τα στελέχη, μέλη και φίλους του κόμματος που «συνέβαλαν στην κοινή προσπάθεια ώστε να γίνει η ΝΔ μια μεγάλη, δυνατή φιλοευρωπαϊκή δύναμη για τον τόπο».

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι «το εκλογικό αποτέλεσμα έδειξε ότι κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία. Άρα, θα πρέπει να προσέλθουμε ξανά στις κάλπες στις 10 Ιανουαρίου».

Τέλος, τόνισε: «Έως τότε συνιστώ ψυχραιμία, ενωτικό κλίμα από όλες τις πλευρές, σύνεση. Εύχομαι και στους δύο συνυποψήφιους, οι οποίοι θα συμμετέχουν στο δεύτερο γύρο των εκλογών καλή επιτυχία».

Facebook Comments