Ο συγγραφέας του έπους  «A Song of Ice and Fire», Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν, με ανακοίνωσή του στο blog του, ενημέρωσε πως δεν έχει τελειώσει ακόμα τον τελευταίο τόμο του μυθιστορήματος επικής φαντασίας, «Winds of Winter» (Οι άνεμοι του χειμώνα),  στο οποίο βασίζεται η τηλεοπτική σειρά «Game of Τhrones»,  παραγωγής του HBO.

«Είστε απογοητευμένοι και δεν είστε οι μόνοι. Οι επιμελητές και οι εκδότες μου είναι απογοητευμένοι, το δίκτυο HBΟ είναι απογοητευμένο, οι ατζέντηδές μου και οι ξένοι εκδότες και οι μεταφραστές είναι απογοητευμένοι. Όμως αυτός που είναι πιο απογοητευμένος, είμαι εγώ», έγραψε ο Μάρτιν λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Ο Αμερικανός συγγραφέας και σεναριογράφος ήλπιζε να παραδώσει το χειρόγραφο στους εκδότες του στο τέλος του 2015, ώστε ο 6ος τόμος του λογοτεχνικού έπους να εκδοθεί στην αρχή της χρονιάς.

Σε ανάρτησή του στο μπλογκ που τηρεί, ο συγγραφέας Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν ανακοίνωσε στους αναγνώστες του ότι έχασε την διορία που είχε από τους εκδότες του και προέβλεπε την παράδοση του τελικού χειρογράφου έως τις 31 Δεκεμβρίου.

Αυτό σημαίνει πως η προβολή της έκτης χρονιάς της τηλεοπτικής σειράς – που αναμένεται να αρχίσει τον Απρίλιο – θα οδηγήσει για πρώτη φορά την πλοκή πέρα από τα πέντε πλήρη βιβλία που έχουν εκδοθεί έως σήμερα, προκαλώντας ανησυχίες, καθώς μέρος του αναγνωστικού κοινού ίσως προτιμήσει να μην δει τα επερχόμενα επεισόδια ώστε να μην γνωρίζει τις εξελίξεις έως ότου διαβάσει το νέο βιβλίο.

Προς απογοήτευση όμως των οπαδών του, ο Μάρτιν δεν δίνει κάποιο σαφές χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της συγγραφής, λέγοντας ότι ακόμα απέχει «μήνες» έως ότου να τελειώσει το έργο του, κι αυτό μόνο εφόσον «το γράψιμο πάει καλά».

Ο Μάρτιν είναι διαβόητος για τον αργό ρυθμό γραφής του και στην ανάρτησή του ζητά συγγνώμη από τους αναγνώστες, παραδεχόμενος ότι ποτέ δεν περίμενε ότι η τηλεοπτική παραγωγή θα έφτανε στο σημείο της πλοκής που ήδη βρίσκονταν τα βιβλία, με δεδομέο ότι όλα είχαν εκδοθεί πριν την προβολή της πρώτης σεζόν.

Όσον αφορά τις ανησυχίες των αναγνωστών για την αφηγηματική «ψαλίδα» που θα υπάρξει μεταξύ των βιβλίων και της τηλεοπτικής σειράς, ο Μάρτιν παραδέχεται ότι «ίσως» τα νέα επεισόδια αποκαλύψουν νέες πληροφορίες.
 

Facebook Comments