Έρευνα της BCA δείχνει ότι η αγορά πετρελαίου θα σταθεροποιηθεί εντός του 2016, όχι εξαιτίας της πτώσης των τιμών αλλά εξαιτίας της πτώσης της παραγωγής και της αύξησης της κατανάλωσης. Οι περισσότερες από αυτές τις προσαρμογές έχουν γίνει και θα συνεχίσουν να γίνονται από χώρες εκτός του ΟΠΕΚ. Σύμφωνα με τη BCA, μόνο στην Αμερική, η ημερήσια παραγωγή έχει μειωθεί κατά 600.000 βαρέλια εξαιτίας της μείωσης των πλατφορμών εξόρυξης που βρίσκονται σε λειτουργία.

Παρόλα αυτά, η διαδικασία σταθεροποίησης της αγοράς πετρελαίου δεν αναμένεται ότι θα είναι ομαλή καθώς η Ρωσία είναι απρόθυμη να μειώσει την παραγωγή της καθώς ο πόλεμος με τη Σαουδική Αραβία συνεχίζεται. Το Νοέμβριο, η παραγωγή από τη Ρωσία, βρέθηκε σε νέα επίπεδα ρεκόρ καθώς έφτασε στα 10,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως. Για το 2016, αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη προσφορά καθώς θα αρθούν και οι περιορισμοί στο Ιράν.

04 01 16 oilprod

Η Moody’s πρόσφατα μείωσε τις εκτιμήσεις της για την τιμή του WTI το 2016 στα $40 από τα $48 αλλά οι μέσες εκτιμήσεις για το 2016 παραμένουν στα $55.

Facebook Comments