Αντιμέτωπη με πέντε κατηγορίες για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων των χρηστών της από τις εποπτικές αρχές της Ισπανίας για το διαδίκτυο, βρίσκεται η Google.

Συγκεκριμένα, η ισπανική Agencia Española de Protección de Datos (AEPD), εντόπισε πέντε περιπτώσεις παραβιάσεων της νομοθεσίας από τη Google. Η AEP καλεί την Google να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το τι γίνεται με τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της μετά τη συλλογή τους.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ισπανικό νόμο, είναι παράνομη η συγκέντρωση προσωπικών δεδομένων από ένα φορέα ή υπηρεσία (για παράδειγμα το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Google, Gmail) και η αξιοποίησή τους σε άλλο φορέα ή υπηρεσία της Google.

Η τρίτη κατηγορία εναντίον της Google από την AEPD αφορά στο γεγονός ότι η αμερικανική εταιρεία χρησιμοποιεί, χωρίς περιορισμούς και ανά πάσα στιγμή, τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της.
Η τέταρτη κατηγορία αφορά στον απροσδιόριστο χρόνο, κατά τον οποίο η Google μπορεί να έχει αποθηκευμένα τα δεδομένα ενώ σύμφωνα με την πέμπτη κατηγορία της AEPD, η Google δεν έχει εργαλεία προσβάσιμα στον κάθε χρήστη, προκειμένου εκείνος να εξασφαλίσει τα προσωπικά του δικαιώματα και την προστασία των δεδομένων του.

«Τα προσωπικά δεδομένα πρέπει να διαγράφονται όταν πλέον δεν είναι απαραίτητα ή έστω σχετικά με το σκοπό για τον οποίο αρχικά συγκεντρώθηκαν από κάποιον φορέα ή οργανισμό, σύμφωνα με τον ισπανικό νόμο» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η AEPD.

Ήδη, η Google αντιμετωπίζει αντίστοιχες κατηγορίες για τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της από τις εποπτικές αρχές της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ολλανδίας, της Ιταλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Facebook Comments