Είναι να αναρωτιέται κάποιος αν αυτό το κυβερνητικό πισωγύρισμα, που μας επιστρέφει έναν χρόνο πίσω, χρειαζόταν σε αυτή τη δύσκολη καμπή που βρίσκεται η χώρα. Το παρασκήνιο είναι έντονο. Κατ’ αρχήν σε λιγότερο από μία εβδομάδα και τυπικά ολοκληρώνεται η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Σε μία οικονομία ρημαδιό, όπως η ελληνική και όπως είναι τώρα, ποια τράπεζα θα δώσει λεφτά;

** Οι απειλές της τρόικα να μην γίνουν εκλογές είναι γνωστές. Από την άλλη, ίσως να είναι και καλύτερα, υποστηρίζει η αγορά, να μην συμμετέχει στο κυβερνητικό σχήμα η ΔημΑρ του κ. Φ. Κουβέλη, δεδομένου ότι η διοικητική μεταρρύθμιση είχε κολλήσει σε υπουργό προερχόμενο από το κόμμα του κ. Κουβέλη, τον κ. Μανιτάκη.

Και τέλος πάντων, όταν ο ιδιωτικός τομέας έχει πληρώσει το μάρμαρο αυτής της κρίσης με 27% ανεργία, είναι απαράδεκτό κάποια κόμματα να χτίζουν κομματικούς στρατούς. Ειδικά σήμερα και ειδικότερα τώρα.

** Η Εθνική κατέχει συνολικά 19.264.300 (άμεσα και έμμεσα) μετοχές και δικαιώματα ψήφου επί συνόλου 284.465.964, ενώ το ποσοστό συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο ανέρχεται σε 6,772%.

** Η χθεσινή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της ΛΑΝΑΚΑΜ αποφάσισε την επέκταση του σκοπού της εταιρείας στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων και αυτό γιατί σχεδιάζει την είσοδό της στην παραγωγή μανιταριών.

** Ειδικότερα, στόχος είναι να δημιουργηθεί μονάδα παραγωγής στην Κερατέα και συγκεκριμένα στον ιδιόκτητο χώρο του πρώην εργοστασίου παραγωγής νημάτων.

** Το σχέδιο αφορά στη δημιουργία θαλάμων παραγωγής λευκών μανιταριών και θα γίνει σε τρεις χρονικές φάσεις, με την καταγραφή του πρώτου τζίρου να υπολογίζεται μέσα στο 2014.

** Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εισηγμένης κ. Ιωάννη Δαμίγο, η εταιρεία διαθέτει μέσω συνεργατών την απαιτούμενη τεχνογνωσία και συμπλήρωσε πως με βάση την έρευνα της αγοράς, μεγάλο μέρος της εγχώριας κατανάλωσης έρχεται από το εξωτερικό, με ό,τι αυτό σημαίνει για ευπαθή προϊόντα και για το κόστος μεταφοράς. Η ΛΑΝΑΚΑΜ θα δώσει επίσης έμφαση και στην ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων.

** Στο 17,75% από 0% ανήλθε το έμμεσο ποσοστό του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας επί των δικαιωμάτων ψήφου της ΑΕΓΕΚ, λόγω της απόκτησης από το ΤΧΣ μετοχών της Alpha Bank συνέπεια της συμμετοχής του στην αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας.

** Για τη μη διανομή μερίσματος για τη χρήση 2012, λόγω ζημιών χρήσης, ενημερώθηκαν οι μέτοχοι της Attica Συμμετοχών, στην τακτική γενική συνέλευση της εταιρείας που πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιουνίου.

** Η γενική συνέλευση, μεταξύ άλλων, ενέκρινε τις ατομικές και ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της εταιρικής χρήσης 2012, την έκθεση του διοικητικού συμβουλίου καθώς και την έκθεση του ορκωτού ελεγκτή λογιστή και την απαλλαγή των μελών του διοικητικού συμβουλίου και των ορκωτών ελεγκτών λογιστών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της εταιρικής χρήσης 01.01.2012 – 31.12.2012.

** Εξουσιοδότηση στο διοικητικό συμβούλιο να εξετάσει τις προτάσεις των μετόχων για βελτίωση των αποτελεσμάτων του ομίλου με αύξηση της ρευστότητάς του με εκποίηση των οικοπέδων στη Βάρη και στη Θεσσαλονίκη, έδωσε η γενική συνέλευση του Ιασώ, που πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιουνίου.

** Επίσης αποφασίστηκε ότι το θέμα της χορήγησης αδείας στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και τους διευθυντές της εταιρείας για τη συμμετοχή τους στα διοικητικά συμβούλια ή στη Διεύθυνση εταιρειών που είναι συνδεδεμένες με την Ιασώ, καθώς και για τη δυνατότητα να συμμετέχουν στα διοικητικά συμβούλια ή στη Διεύθυνση εταιρειών που επιδιώκουν όμοιους ή παρεμφερείς με την εταιρεία σκοπούς, θα ξανασυζητηθεί την Πέμπτη 4 Ιουλίου.

 

ΧΣ

Facebook Comments