«Αλλαγή φρουράς» επιτελείται από σήμερα στη Eurobank, μετά τις αποφάσεις του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) , στον έλεγχο του οποίου έχει περιέλθει η Τράπεζα στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησής της. Νέος διευθύνων σύμβουλος αναλαμβάνει ο κ. Χρήστος Μεγάλου, έως σήμερα αντιπρόεδρος του τμήματος Investment Banking της Credit Suisse για τη ΝΑ Ευρώπη, με μη εκτελεστικό πρόεδρο τον «ισχυρό άνδρα» της CoCa Cola Hellenic, κ. Γιώργο Δαυίδ.

Τη νέα διοίκηση θα κληθούν να επικυρώσουν οι μέτοχοι στην αυριανή γενική συνέλευση της Τράπεζας, που θα πραγματοποιηθεί υπό τη σημερινή διοίκηση Ευθ. Χριστοδούλου – Νικ. Νανόπουλου και η οποία θα καλέσει τη συνέλευση να εγκρίνει το νέο διοικητικό σχήμα.

Οι αποφάσεις του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) , ως αποκλειστικού πλέον μετόχου της Eurobank, συνοδεύουν παράλληλα ένα πλούσιο παρασκήνιο. Ολες τις τελευταίες ημέρες ενόψει της επιλογής του νέου διευθύνοντος συμβούλου – υπενθυμίζεται ότι τόσο ο διευθύνων σύμβουλος, κ. Νικ. Νανόπουλος όσο και ο πρόεδρος, κ. Ευθ. Χριστοδούλου έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους και έχουν δηλώσει ότι δεν προτίθενται να υποβάλλουν εκ νέου υποψηφιότητα- πραγματοποιήθηκαν διαβουλεύσεις, συζητήσεις και επαφές εντός και εκτός Eurobank.

Η γνωστή εταιρία συμβούλων Egon Zehnder ανέλαβε να συγκεντρώσει τους κατάλληλους υποψηφίους, επιλέγοντας βιογραφικά και απευθύνοντας ερωτήματα και στα στελέχη της Eurobank, τα οποία φαίνεται πως προέκριναν τον σημερινό αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο της Τράπεζας, κ. Νικ. Καραμούζη.

Ομως, κατά τις ίδιες πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο ήθελε η αναδιάρθρωση της Eurobank να ολοκληρωθεί κάτω από νέο διοικητικό σχήμα, χωρίς στελέχη από το παλαιό μάνατζμεντ, εξ ου και επελέγη ως νέος διευθύνων σύμβουλος, τραπεζικό στέλεχος που δεν είχε πρότερη εργασιακή σχέση με τη συγκεκριμένη Τράπεζα. Οι τελικές αποφάσεις ελήφθησαν κατά τη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου του ΤΧΣ χθες το απόγευμα.

Facebook Comments