Αν και η Wall Street ξεκίνησε με τους πωλητές να δείχνουν για μια ακόμα φορά τις προθέσεις τους, τελικά το κλείσιμο βρήκε τους τολμηρούς αγοραστές να μετράνε τα κέρδη τους. Κατά τη διάρκεια της ασιατικής συνεδρίασης, η Wall Street πήρε πίσω σχεδόν τα μισά κέρδη της ενώ αρνητική ήταν και η συνεδρίαση στα ασιατικά χρηματιστήρια.

Πάντως δεν υπήρξαν ακρότητες με τις απώλειες να περιορίζονται σε φυσιολογικά επίπεδα. Το επενδυτικό συναίσθημα είναι ιδιαίτερα ευμετάβλητο και όσο βρισκόμαστε σε αυτά τα πολύ κρίσιμα επίπεδα για τις αγορές, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να λαμβάνουμε υπόψη μας τις μεγάλες κινήσεις που οφείλονται στο υψηλό volatility και οι οποίες αντιστρέφονται αρκετά γρήγορα. Το πετρέλαιο εξακολουθεί να είναι ο αδύναμος κρίκος κάθε ανοδικής προσπάθειας και κάθε προσπάθειας για βελτίωση του επενδυτικού συναισθήματος.

  • Σημαντικό ράλι για τη Wall Street αλλά η Ευρώπη και η Ασία δεν ακολούθησαν.
  • Το πετρέλαιο προσπαθεί να διαμορφώσει μια βραχυπρόθεσμη βάση, αλλά δεν έχει αρκετούς αγοραστές.
  • Το JPY και ο χρυσός παρακολουθούνται στενά καθώς υπάρχουν εισροές κεφαλαίων τις τελευταίες εβδομάδες.
  • Το USD/CAD συνεχίζει να κινείται ανοδικά και να πλησιάζει όλο και περισσότερο στα 1,5000.

Ανάλυση αγοράς

Nikkei 225 – Άνοιγμα: 17.535 Υψηλό: 17.620 Χαμηλό: 17.060 Κλείσιμο: 17.120

15 01 16 nikkei

Ο ιαπωνικός δείκτης δεν κατάφερε να κρατήσει τα ισχυρά κέρδη της Πέμπτης και από την αντίσταση του ΚΜΟ 7 ημερών, οι πωλητές οδήγησαν και πάλι στη στήριξη των 17.120 μονάδων όπου και πλέον θα πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερα μεγάλη προσοχή. Οι διακυμάνσεις των τελευταίων ημερών είναι ιδιαίτερα αυξημένες και αυτό σημαίνει ότι βραχυπρόθεσμα πιθανόν να έχουμε μια προσπάθεια για παύση της πτώσης. Οι τεχνικές ενδείξεις παραμένουν αρνητικές αλλά υπάρχει μια αρχική προσπάθεια για σύγκλιση από ιδιαίτερα ακραία επίπεδα στους δείκτες ROC, Vol. Θεωρούμε ότι οι intraday αγοραστές, θα πρέπει να αναζητήσουν μια νέα επιβεβαίωση πάνω στη στήριξη για να τοποθετηθούν. Αν όμως υπάρξει διάσπαση, αναμένεται να ακολουθήσει ισχυρή πτώση.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

17.120                 17.250
17.000                 17.400
16.850                 17.490
16.700                 17.620

Facebook Comments