Πιο φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις αναφορικά με το συνταξιοδοτικό, ζήτησε από τον Έλληνα πρωθυπουργό ο Πιερ Μοσκοβισί, όπως δήλωσε ο ίδιος λίγο μετά την συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στην ιστοσελίδα EurActiv.

Όπως έκανε γνωστό ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών, κατά τη δεκαπεντάλεπτη συνάντησή τους στο Νταβός, οι δύο άνδρες προσπάθησαν να εξετάσουν σφαιρικά το θέμα χωρίς να διαπραγματευτούν τις ακριβείς παραμέτρους στην παρούσα φάση.

Ο κ. Μοσκοβισί υπενθύμισε ότι στόχος τόσο των ελληνικών αρχών όσο και των Ευρωπαίων εταίρων είναι η επιτυχία της Ελλάδας, προϋπόθεση για την οποία είναι η πλήρης εφαρμογή του προγράμματος. Στο σημείο αυτό υπογράμμισε τη σημασία της συμμετοχής του ΔΝΤ στο ελληνικό σχέδιο διάσωσης, αφού αυτό αποτελεί εγγύηση για την ασφάλεια και το μέλλον του προγράμματος.

Ο κ. Μοσκοβισί σημείωσε επίσης, ότι αυτό το οποίο τόνισε στον Αλέξη Τσίπρα είναι η ανάγκη μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού και υλοποίησης του Ταμείου ιδιωτικοποιήσεων, προκειμένου να επιτευχθεί η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

Για το ενδεχόμενο το ΔΝΤ να απαιτήσει περισσότερες περικοπές, ο Ευρωπαίος επίτροπος σχολίασε ότι δεν υπεισήλθαν σε τεχνικές λεπτομέρειες, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι πολύ σύντομα θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για την επιστροφή των επικεφαλής της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα.

Σε ερώτηση, τέλος, για το κατά πόσο μπορεί να υπάρξουν περιθώρια ελιγμών από την πλευρά των πιστωτών, προκειμένου να αποφευχθεί μία νέα ελληνική τραγωδία, δεδομένων και των πολυάριθμων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, ο Πέρ Μοσκοβισί σημείωσε ότι δεν χρειάζεται να μειωθούν οι απαιτήσεις και η συμφωνία του Ιουλίου πρέπει να τηρηθεί.

Facebook Comments