Οι εναλλαγές προσήμου είναι το κύριο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης της Wall. Οι επενδυτές προσπαθούν να αντισταθμίσουν την απρόσμενη άνοδο των λιανικών πωλήσεων τον προηγούμενο μήνα αλλά και το 8ημερο ράλι που έχουν σημειώσει οι αμερικανικοί δείκτες.

Οι κλάδοι υγείας και τεχνολογίας είναι οι πιο αδύναμοι του δείκτη S&P 500, ενώ τον Dow Jones παρασύρουν πτωτικά οι Hewlett Packard και Johnson&Johnson.

Ετσι αυτή την ώρα ο Dow υποχωρεί κατά 0,10% στις 14,436,06 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,10% στις 3,244 μονάδες και ο S&P 500 ενισχύεται 0,13% στις 1,555 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, τη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων έξι μηνών εμφάνισαν το Φεβρουάριο οι τιμές εισαγωγών, λόγω του ενισχυμένου κόστους καυσίμων. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Απασχόλησης, ο δείκτης τιμών εισαγωγών ενισχύθηκε 1,1% σε σχέση με τον Ιανουάριο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από την κατά 1,2% αύξηση του Αυγούστου. Τα επιχειρηματικά αποθέματα στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1% για τον Ιανουάριο, φτάνοντας τα 1,64 τρισ. δολάρια.

Facebook Comments