Οι ασιατικές αγορές κινήθηκαν σε θετικό έδαφος μετά από τα ισχυρά κέρδη που κατέγραψε η Wall Street, καθώς τα εταιρικά κέρδη αλλά και η άνοδος του πετρελαίου, επανέφεραν το θετικό κλίμα στις τάξεις των επενδυτών. Ο κλάδος ενέργειας εκμεταλλεύτηκε την πολύ σημαντική άνοδο του μαύρου χρυσού και στήριξε την ανοδική προσπάθεια των μετοχών. Οι αγορές βρίσκονται σε πολύ κρίσιμα επίπεδα και οι επόμενες συνεδριάσεις θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία των μετοχών και το αν θα υπάρξουν και νέες μεγάλες πιέσεις στις μετοχές.

  • Η επιστροφή της διάθεσης για ρίσκο ενισχύει και το AUD/USD το οποίο πέρασε πάνω από τα 0,7000.
  • Το πετρέλαιο συνεχίζει να καταγράφει υψηλές διακθμάνσεις και μετά από απώλειες 6,0% τη Δευτέρα, χθες σημείωσε κέρδη πάνω από 5,0% πριν κλείσει χαμηλότερα.
  • Οι ανακοινώσεις εταιρικών κερδών αναμένεται ότι θα είναι ο βασικός οδηγός της κίνησης των μετοχών, στις επόμενες συνεδριάσεις.
  • Η απόφαση της Fed για τα επιτόκια αποτελεί τη μεγαλύτερη ανακοίνωση της ημέρας.

Ανάλυση αγοράς

Πετρέλαιο – Άνοιγμα: 30,35 Υψηλό: 32,84 Χαμηλό: 29,69 Κλείσιμο: 30,96

27 01 16 oil

Ο μαύρος χρυσός εξακολουθεί να διαπραγματεύεται με πολύ υψηλές διακυμάνσεις προσπαθώντας να διαμορφώσει ένα βραχυπρόθεσμο πυθμένα. Θεωρούμε ότι θα δούμε υψηλότερα επίπεδα καθώς οι πιέσεις έχουν υπάρξει εξαιρετικά ακραίες. Οι intraday traders μπορούν να εκμεταλλευτούν τα τρέχοντα επίπεδα για μια κίνηση προς τα $32,85 με το βασικό στόχο να είναι στα $35,00. Ανοδική διάσπαση στα χθεσινά υψηλά, θα την ακολουθήσουμε με νέες τοποθετήσεις καθώς αναμένουμε ότι οι αυξημένες διακυμάνσεις οδηγούν και σε έντονες κινήσεις. Στήριξη παρέχουν οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. RSI ιδιαίτερα σε γραφήματα μεγάλων χρονικών περιόδων.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

30,80                   32,85
30,00                   33,40
29,45                   34,00
28,90                   34,90

Facebook Comments