Sold out έγινε, δεκαπέντε ημέρες πριν από την επίσημη παρουσίασή του, το διήμερο τιμητικό αφιέρωμα στο συνθέτη Γιώργο Κατσαρό που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 και την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Το κοινό που με τη θερμή και ενθουσιώδη ανταπόκρισή του εξασφάλισε μια θέση σε αυτό το σπάνιο τιμητικό αφιέρωμα στο συνθέτη, συμβάλλει παράλληλα στην προσπάθεια για τη συγκέντρωση των χρημάτων που απαιτούνταν για την αγορά του ηλεκτροεγκεφαλογράφου από το Νοσοκομείου Παίδων “Αγία Σοφία”.

Το αφιέρωμα στον συνθέτη των μεγάλων επιτυχιών Γιώργο Κατσαρό, πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ΒΗΜΑ FM 99,5. 

Τραγούδια που αγαπήθηκαν από γενιές και γενιές Ελλήνων, με την συνδρομή εξαιρετικών συντελεστών και με συμμετοχές-έκπληξη που θα αποκαλύψουν το εύρος του έργου του συνθέτη και την καταλυτική επίδραση των τραγουδιών του στη μουσική συνείδηση του κοινού, θα πλημμυρίσουν για δυο βραδιές την Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.

Πάνω από 50 χρόνια λαμπερής καλλιτεχνικής πορείας μετράει ο Γιώργος Κατσαρός, ένας από τους δημιουργικότερους και παραγωγικότερους συνθέτες της ελληνικής δισκογραφίας, με πάνω από 1.500 συνθέσεις στο ενεργητικό του και δεκάδες μεγάλες επιτυχίες. Ασχολήθηκε εμπνευσμένα με τα περισσότερα είδη μουσικής, οργανική, λαϊκή, συμφωνική, μοντέρνα και παραδοσιακή, αφήνοντας το δικό του προσωπικό στίγμα σε ό,τι καταπιάστηκε. 

Εκτός από χαρισματικός συνθέτης, ο Γιώργος Κατσαρός είναι και από τους σημαντικότερους δεξιοτέχνες στο σαξόφωνο, ένας ευρηματικός, βιρτουόζος μουσικός, αλλά και μαέστρος, ενορχηστρωτής και δάσκαλος. 

Τραγούδια όπως «Τα Κύθηρα ποτέ δεν θα τα βρούμε», «Κάθε λιμάνι και καϋμός», «Δεν υπάρχει ευτυχία», «Έρωτα μου ανεπανάληπτε», «Αποκλείεται», «Πάμε για ύπνο Κατερίνα», «Θα υπάρχω θες δε θες», «Κέρκυρα-Κέρκυρα», είναι κάποια μόνο από τα διαχρονικά τραγούδια που υπογράφει συνθετικά ο Γιώργος Κατσαρός. Όλα αυτά μαζί με πολλά άλλα ανάλογης επιτυχίας θα παρουσιαστούν στο Μέγαρο Μουσικής ερμηνευμένα από τους: Μανώλη Λιδάκη, Δημήτρη Μπάση και Μελίνα Ασλανίδου, ενώ συμμετέχει ως guest ο Ηλίας Κλωναρίδης.

Παράλληλα, αξιοσημειώτη είναι η ειδική τιμητική συμμετοχή της Μαρινέλλας και του Γιάννη Πάριου που θα παραστούν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για να τιμήσουν με το δικό τους ερμηνευτικό τρόπο τον συνθέτη, ενώ στις κορυφαίες στιγμές κάθε βραδιάς θα ανήκει και ο μουσικός διάλογος ανάμεσα στους σπουδαίους συνθέτες Μίμη Πλέσσα, Κώστα Χατζή και Νίκο Ιγνατιάδη που θα παραστούν και θα αυτοσχεδιάσουν στο πιάνο και την κιθάρα συνοδεύοντας το σαξόφωνο του Γιώργου Κατσαρού.

Στις δυο μοναδικές συναυλίες ο συνθέτης και οι ερμηνευτές συμπράττουν με τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων. Τη Συμφωνική Ορχήστρα θα διευθύνει ο ίδιος ο συνθέτης, ενώ τη Χορωδία ο Σταύρος Μπερής.

Την καλλιτεχνική επιμέλεια του προγράμματος έχει ο  μουσικός, παραγωγός και συνεργάτης του Φίλιππος Παπαθεοδώρου, τον οποίο συνδέει μακροχρόνια φιλία και άκρως επιτυχημένη επαγγελματική συνεργασία με τον συνθέτη, καθώς συνεργάστηκαν στην παραγωγή των δίσκων “Δρόμος για τα Κύθηρα” και “Αλβανία”, αλλά και σε μία σειρά επιτυχημένων ορχηστρικών δίσκων που κυκλοφορούσαν σε ετήσια βάση, με το σαξόφωνο του Γιώργου Κατσαρού σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου ο Γιώργος Κατσαρός μίλησε στο ΒΗΜΑ FM και στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο για τη συναυλία προς τιμήν του στο Μέγαρο Μουσικής:

«Θέλω να ευχαριστήσω αυτούς τους τραγουδιστές που θα ερμηνεύσουν τα τραγούδια μου, εκτός από τον Πάριο και τη Μαρινέλλα, οι οποίοι δεν θα είναι περαστικοί και θα τραγουδήσουν, γιατί έχουν πολλά τραγούδια μαζί μου.

Θέλω να ευχαριστήσω λοιπόν τον Μανώλη Λιδάκη, τον Δημήτρη Μπάση, τη Μελίνα Ασλανίδου και guest τον Ηλία Κλωναρίδη, που θα τραγουδήσει τον Αυγερινό. Θέλω να ευχαριστήσω, επίσης, για τη συμμετοχή της συμφωνικής του Δήμου Αθηναίων και της χορωδίας του δήμου Αθηναίων, υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Μπερή.

Επίσης, να ευχαριστήσω τα ΕΛΤΑ και αυτούς που θα λάβουν μέρος, όπως είναι οι ειδικές συμμετοχές της Μαρινέλλας και του Γιάννη Πάριου, δύο παιδιά που τα έβγαλα εγώ – λέω παιδιά, γιατί εγώ έτσι τους βλέπω και αυτοί με φωνάζουν πατέρα». 

Τις συναυλίες παρουσιάζει ο ηθοποιός και παρουσιαστής Σπύρος Παπαδόπουλος.

Πληροφορίες
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης
Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη

Ώρα έναρξης παραστάσεων: 20.30

Τιμές εισιτηρίων:
Διακεκριμένη Ζώνη: 75 ευρώ
Α Ζώνη: 55 ευρώ
Β Ζώνη: 35 ευρώ
Γ Ζώνη: 25 ευρώ
Φοιτητές/ΑΜΕΑ: 15 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων: Στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και στα εκδοτήρια  / Ομήρου 8
Πληροφορίες-Κρατήσεις : 210 7282333 & www.megaron.gr

Facebook Comments