Σειρά δράσεων και νέων τεχνολογιών για την προστασία του περιβάλλοντος σχεδιάζει η Suzuki για τα επόμενα χρόνια με στόχο να ελαχιστοποιήσει το ενεργειακό αποτύπωμά της στον πλανήτη. Η εταιρεία δείχνει την προσήλωσή της στην προστασία του περιβάλλοντος, αποδεικνύοντας πόσο σημαντική παράμετρο τη θεωρεί, παρουσιάζοντας τα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα πλάνα του εταιρικού σχεδιασμού της, τα οποία προϋποθέτουν ένα πλήρες πρόγραμμα, τόσο όσον αφορά στα οχήματα όσο και ολόκληρη τη λειτουργία της φίρμας.

Η Suzuki δείχνει να πιστεύει και να επενδύει στο μοτο “Small cars for a big future”, φανερώνοντας την πρόθεσή της να ακολουθήσει τις επιταγές του κοινού για μικρότερα αυτοκίνητα, φιλικά προς το περιβάλλον, που θα είναι πιο καθαρά, πιο ελαφριά, πιο οικονομικά, σε κάθε έκφανση της παραγωγής τους. Άλλωστε η εταιρεία διαθέτει τέτοιου είδους οχήματα πολλά χρόνια τώρα, στην αγορά της Ιαπωνίας και άλλες ασιατικές αγορές, και αποσκοπεί στην περεταίρω επέκταση διάθεσής τους σε μεγαλύτερο εύρος του πλανήτη.

Η οικολογική δραστηριότητα της Suzuki δίνεται βάσει του προγράμματος SUZUKI GREEN, που υπαγορεύει την περιβαλλοντολογική πολιτική, τις τεχνολογίες και τις δράσεις που θα πραγματοποιήσει η εταιρεία με σκοπό να μειώσει περεταίρω το ενεργειακό αποτύπωμά της στον πλανήτη. Με βάση το «Περιβαλλοντολογικό Πλάνο Suzuki 2015» η εταιρεία στρέφει τη φιλοσοφία και την πολιτική εξέλιξής της, με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος, προκειμένου να παραδοθεί στις επόμενες γενιές ένας καθαρός πλανήτης, εστιάζοντας στην μείωση της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη, την προώθηση της διατήρησης ενός καθαρού περιβάλλοντος, μικραίνοντας «πάση θυσία» την επίπτωση της λειτουργίας της εταιρείας στο περιβάλλον, και δίνοντας έμφαση στο τρίπτυχο Μείωση-Επαναχρησιμοποίηση-Ανακύκλωση, δηλαδή τα 3R (Reduce-Reuse-Recycle).

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην επέκταση του SUZUKI GREEN, στις νέες τεχνολογίες επόμενης γενιάς που είναι φιλικές προς το περιβάλλον, εξασφαλίζοντας χαμηλή κατανάλωση και εκπομπές ρύπων, και εφαρμόζονται στην πράξη στη γκάμα οχημάτων της εταιρείας.

 

•           SUZUKI SHVS: το «ήπιο» υβριδικό σύστημα που δημιούργησε η Suzuki, που χρησιμοποιεί μια ενσωματωμένη ηλεκτρογεννήτρια (ISG – Integrated Starter Generator) για την υποβοήθηση του κινητήρα κατά την επιτάχυνση και την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας κατά το φρενάρισμα.

•           S-ENE CHARGE:  η χρήση της ηλεκτρογεννήτριας ISG συνδυάζεται αρμονικά με μια συμπαγή, ταχείας φόρτισης μπαταρία ιόντων λιθίου, που αποθηκεύει την ανακτημένη από το σύστημα πέδησης ενέργεια, χωρίς να απορροφά επιπλέον ενέργεια από τον κινητήρα και παρέχοντας όποτε χρειαστεί υποβοήθηση στον κινητήρα, μειώνοντας παράλληλα το φορτίο κατά το φρενάρισμα.

•           IDLING STOP: αποτελεί την εξέλιξη του Engine Auto Start Stop System από τη Suzuki, καθώς «επεκτείνει» τη λειτουργία του, σβήνοντας τον κινητήρα όταν το όχημα φτάνει τα 13km/h κατά τη διάρκεια της επιβράδυνσης, προσφέροντας έτσι ακόμα μεγαλύτερη μείωση στην κατανάλωση καυσίμου.

•           ECO-COOL: η Suzuki εξέλιξε ένα νέο σύστημα air condition, που χρησιμοποιεί την ψυκτική ουσία “ECO-COOL” προσφέροντας έτσι μεγαλύτερη εξοικονόμηση καυσίμου και βελτιώνοντας την ικανότητα ψύξης.

•           LEAN BURN: πρόκειται για τεχνολογία που έχει ήδη εφαρμοστεί σε κινητήρες σκαφών της Suzuki και χρησιμοποιεί ένα αυτόματο σύστημα πρόβλεψης της ανάγκης του κινητήρα σε αέρα προκειμένου να επιτύχει την ιδανική αναλογία μίγματος καυσίμου-αέρα, και να επιτρέψει τη λειτουργία του με μικρότερη κατανάλωση καυσίμου.

Facebook Comments