Τις αμέτρητες δυνατότητες που μας προσφέρει η ψηφιακή τεχνολογία συνοδεύουν σημαντικές προκλήσεις, υπενθυμίζει η COSMOTE με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η COSMOTE έχει δημιουργήσει το πρόγραμμα “Παιδί και ασφάλεια στην τεχνολογία” (www.safekids.gr) στο πλαίσιο του οποίου διαθέτει καινοτόμες υπηρεσίες και προϊόντα για την ασφαλή πλοήγηση των παιδιών, ενώ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την ενημέρωση και εκπαίδευση των ενηλίκων για την ασφαλή χρήση της τεχνολογίας.

Η υπηρεσία “COSMOTE Smile” δίνει τη δυνατότητα στους γονείς να επιλέγουν τις ιστοσελίδες καθώς και το χρονικό διάστημα που μπορεί το παιδί να πλοηγείται στο διαδίκτυο, τις εφαρμογές που μπορεί να χρησιμοποιεί αλλά και συγκεκριμένους αριθμούς εισερχομένων και εξερχομένων κλήσεων στο κινητό τηλέφωνο. Μπορούν επίσης οι γονείς να καθορίσουν μια γεωγραφική περιοχή στην οποία επιθυμούν να κινείται το παιδί και να λαμβάνουν ενημερώσεις εάν το κινητό του παιδιού βγει έξω από τα όρια αυτής.

Για την προστασία του υπολογιστή όταν είναι online (Αnti-Virus, Anti-Spam, Firewall), καθώς και για τη λειτουργία γονικού ελέγχου (Parental Control) διατίθεται η υπηρεσία “COSMOTE Secure”  για τον έλεγχο και το μπλοκάρισμα της πρόσβασης σε ιστοσελίδες με ανεπιθύμητο περιεχόμενο. Η υπηρεσία επιτρέπει επίσης τον καθορισμό του χρονικού διαστήματος που τα παιδιά σερφάρουν στο διαδίκτυο.

H εξειδικευμένη ιστοσελίδα “Safe Κids” από την COSMOTE παρέχει ενημέρωση για όλα τα θέματα που απασχολούν τους γονείς σχετικά με τη χρήση της τεχνολογίας από τα παιδιά και προτείνει ολοκληρωμένες λύσεις προστασίας σε κάθε περιβάλλον, από το κινητό μέχρι το tablet. Ανανεώνεται συνεχώς με ενδιαφέροντα θέματα για το διαδίκτυο, τα social media, τα games και τις εφαρμογές για σωστή χρήση της τεχνολογίας.

Μία φορά το μήνα, για την ενημέρωση των παιδιών σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο, πραγματοποιούνται στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ ειδικές ενημερωτικές συναντήσεις σε συνεργασία με εκπροσώπους της Δ/νσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η εκπαιδευτική παράσταση “Η Φάρμα του Διαδικτύου” για παιδιά νηπιαγωγείου και Δημοτικού.

Στο ίδιο πλαίσιο, η COSMOTE υποστηρίζει και το Συνέδριο Ασφαλούς Πλοήγησης που διοργανώνει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στη Θεσσαλονίκη.

Facebook Comments