Η χθεσινή συνεδρίαση μπορεί να μη συνοδεύτηκε από μεγάλες απώλειες για τους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες, αλλά έχει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι μια έντονα θετική συνεδρίαση μετατράπηκε σε αρνητική, την ώρα που το γεν ενισχυόταν με ταχύτατους ρυθμούς περνώντας κάτω και από τα 113,00.

Η άνοδος του ιαπωνικού νομίσματος είναι καθολική και συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια της ασιατικής συνεδρίασης σήμερα επιδεινώνοντας το ήδη εύθραυστο επενδυτικό συναίσθημα. Όλα δείχνουν ότι η επιμονή των επενδυτών σε ασφαλή καταφύγια δεν είναι τυχαία και μοιάζει με προετοιμασία για κάτι χειρότερο στις αγορές. Οι τελευταίες δυο συνεδριάσεις που έχουν απομείνει για την τρέχουσα εβδομάδα είναι εξαιρετικά σημαντικές.

  • Η χθεσινή ομιλία της Yellen δεν άλλαξε πολλά καθώς διατηρήθηκε η ρητορική των τελευταίων εβδομάδων.
  • Η Yellen έκανε μια αναφορά στις συνθήκες των αγορών και τόνισε ότι θα μπορούσαν να αποβούν καταστροφικές.
  • Το πετρέλαιο οδεύει και πάλι προς τα χαμηλά του, συμπαρασύροντας τους δείκτες.
  • Χρυσός και γεν, οι απόλυτοι κερδισμένοι σε αυτή τη νέα φάση αναταραχής στις αγορές.
  • Τα αρχικά επιδόματα ανεργίας είναι η σημαντικότερη ανακοίνωση της ημέρας, για την αμερικανική οικονομία.

Ανάλυση αγοράς

USD/JPY – Άνοιγμα: 115,10 Υψηλό: 115,25 Χαμηλό: 113,10 Κλείσιμο: 113,33

11 02 16 usdjpy

 

 

 

 

 

 

 

 

Η ισοτιμία πραγματοποίησε μια ακόμα έντονα πτωτική συνεδρίαση, διασπώντας επιθετικά κάθε επίπεδο στήριξης και πλέον αναμένεται να κινηθεί ακόμα και κάτω από τα 110,00 γεν. σε πρόσφατη ανάλυση μας για το γεν, είχαμε υποστηρίξει ότι μια κίνηση προς τα 113,00 ήταν εξαιρετικά πιθανή και χθες είχαμε την επιβεβαίωση αυτού του στόχου. Το μηνιαίο γράφημα είναι απλά καταστροφικό και πλέον αναμένουμε οποιαδήποτε αντίδραση ως αφορμή για νέες ισχυρές πιέσεις. Οι μεγάλοι επενδυτές αυξάνουν κι άλλο τις θέσεις long ενώ οι τεχνικές ενδείξεις παραμένουν βαθιά στο κόκκινο με καμία ένδειξη για αλλαγή κατεύθυνσης, έστω και βραχυπρόθεσμα.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

112,25                 113,00
111,80                 113,40
111,50                 113,80
111,00                 114,20

Facebook Comments