Μια ακόμα δραματική συνεδρίαση έζησαν χθες οι επενδυτές καθώς από πριν ακόμα αρχίσει η ευρωπαϊκή συνεδρίαση, το γεν ενισχυόταν υπερβολικά κερδίζοντας πάνω από 200 pips σε σχέση με το δολάριο, ενώ η άνοδός του ήταν καθολική. Οι μετοχές πιέζονταν με τον βρετανικό FTSE 100 να σημειώνει νέα χαμηλά και με την Ευρώπη να είναι σε βαθύ κόκκινο.

Η ίδια άσχημη συμπεριφορά παρατηρήθηκε και στα futures της Wall Street. Λίγο μετά από την έναρξη της συνεδρίασης στην Ευρώπη, όλα τα βλέμματα στράφηκαν στο χρυσό καθώς η δυναμική των αγοραστών ήταν τόσο μεγάλη που το πολύτιμο μέταλλο έφτασε να κερδίζει πάνω από $90 και να δοκιμάζει πολύ κρίσιμα επίπεδα αντίστασης. Αν και τα κέρδη είναι ήδη εντυπωσιακά, δε θα μπορούσαμε να αποκλείσουμε ένα εξίσου εντυπωσιακό κλείσιμο εβδομάδας.

  • Η ΕΕ προειδοποίησε την Πορτογαλία να αναθεωρήσει τον προϋπολογισμό της καθώς αναμένεται ότι θα κινηθεί εκτός στόχων.
  • Προσαρμογές ύψους €23 δισ. για το γερμανικό προϋπολογισμό ζήτησε ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, προειδοποιώντας παράλληλα ότι το χρέος θα ξεπεράσει το 60%.
  • Προσπάθεια ισχυρής ανοδικής αντίδρασης για το πετρέλαιο εν μέσω συνεχιζόμενης φημολογίας για λήψη μέτρων από τον ΟΠΕΚ.
  • Σύμφωνα με δημοσίευμα των FT, οι μεγάλες δυνάμεις έχουν συμφωνήσει για κατάπαυση πυρός στη Συρία, από το τέλος την επόμενης εβδομάδας.
  • Η Barclays προβλέπει δυο ακόμα μειώσει επιτοκίων από την ΕΚΤ. Μια το Μάρτιο και μια τον Ιούνιο.
  • Σύμφωνα με τη Barclays, ο «πόλεμος» μεταξύ της Fed και των αγορών αναμένεται ότι θα έχει και συνέχεια.
  • Οι λιανικές πωλήσεις, είναι η σημαντικότερη ανακοίνωση για την αμερικανική οικονομία.

Ανάλυση αγοράς

Χρυσός – Άνοιγμα: 1.196 Υψηλό: 1.263 Χαμηλό: 1.195 Κλείσιμο: 1.246

12 02 16 gold

 

 

 

 

 

Το πολύτιμο μέταλλο πραγματοποίησε μια εκκωφαντική συνεδρίαση με τους αγοραστές να είναι ισχυροί σε κάθε επίπεδο της αγοράς και αυτό μόνο αρνητικά μηνύματα παράγει σχετικά με τις οικονομικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί. Οι πολύ ισχυρές εισροές κεφαλαίων σε ένα από τα safe haven, δημιουργεί μεγάλη ανησυχία για το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας αλλά και των αγορών. Το ξέσπασμα προς την αντίσταση στα $1.257 θεωρούμε ότι θα εκτονώσει, μεσοπρόθεσμα τις πιέσεις των αγοραστών και θα υπάρξει μια προσπάθεια για κατοχύρωση κερδών με το πολύτιμο μέταλλο να επιστρέφει στην περιοχή των $1.190-$1.210. Οι τεχνικές ενδείξεις έχουν βρεθεί σε ιδιαίτερα ακραία επίπεδα σε κάθε χρονικό ορίζοντα και μεταξύ των επόμενων ημερών, περιμένουμε μια προσπάθεια σταθεροποίησης χαμηλότερα. Η άνοδος δεν έχει ολοκληρωθεί μακροπρόθεσμα, καθώς οι δυο τελευταίες εβδομάδες έδειξαν ότι υπάρχει τοποθετημένο πολύ ισχυρό smart money.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

1.235                   1.263
1.220                   1.276
1.200                   1.290
1.185                   1.306

Facebook Comments