Οι νέες ανησυχίες γύρω από την Κίνα και η πτώση στις μετοχές του κλάδου ενέργειας οδήγησαν τις ασιατικές αγορές σε αρνητικό έδαφος. Οι απώλειες ήταν μικρές μεν, αλλά οι χρηματιστηριακές αγορές βρίσκονται σε ένα πολύ κρίσιμο επίπεδο, το οποίο πρέπει να παρακολουθούμε στενά. Λόγος ανησυχίας προκύπτει και από την ανατίμηση του γεν, το οποίο σημειώνει νέα υψηλά, έναντι των EUR, GBP, CHF. Τα GBP/USD και USD/JPY αναμένεται να βρεθούν και πάλι στο επίκεντρο των επενδυτών καθώς οι πιέσεις είναι έντονες, ενώ για το GBP/USD έχει υπάρξει απώλεια σημαντικών βραχυπρόθεσμων επιπέδων. Σταδιακά το ενδιαφέρον μεταφέρεται στις εκτιμήσεις των αναλυτών για τις αποφάσεις της ΕΚΤ, στην επόμενη συνεδρίασή της, στις αρχές Μαρτίου.

  • Ο Liikanen της ΕΚΤ δήλωσε ότι είναι έτοιμοι να κάνουν περισσότερο προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι της νομισματικής πολιτικής.
  • Τα αριστερά κόμματα της Ισπανίας, πιέζουν για κυβέρνηση συνεργασίας αλλά ακόμα υπάρχει μεγάλη απόσταση.
  • Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΠΕΚ, τόνισε ότι συνεχίζει να αναζητά κοινό τόπο συνεννόησης με τα μέλη εντός και εκτός ΟΠΕΚ.

Ανάλυση αγοράς

Χρυσός – Άνοιγμα: 1.225 Υψηλό: 1.226 Χαμηλό: 1.201 Κλείσιμο: 1.208

23 02 16 gold

Το πολύτιμο μέταλλο καταγράφει αυξημένες διακυμάνσεις αλλά η τεχνική συμπεριφορά δείχνει ότι αναμένουμε μια βραχυπρόθεσμη κίνηση προς χαμηλότερα επίπεδα. Ο βασικός στόχος μιας πιθανής διόρθωσης είναι στα $1.189 ενώ ένα κλείσιμο κάτω από τη στήριξη αυτή, θα ανοίξει το δρόμο για τα $1.148. Οι τεχνικές ενδείξεις συνεχίζουν να κινούνται σε ακραία θετικά επίπεδα και όλα δείχνουν ότι υπάρχει χώρος για μια σύγκλιση προς περισσότερο ουδέτερα επίπεδα. Στρατηγικά, αναμένουμε μια διορθωτική κίνηση και μια νέα επιδείνωση του γενικότερου κλίματος για να τοποθετηθούμε εκ νέου με θέσεις αγοράς.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

1.201                   1.222
1.189                   1.238
1.178                   1.246
1.167                   1.255

Facebook Comments