Με την επόμενη στήριξη στην περιοχή των 830 μονάδων, το Χ.Α. φαίνεται ότι έχει εισέλθει σε μία φάση αναμονής και προσδοκίας. Αναμονή προκειμένου να τελειώσουν επιτυχώς οι διαπραγματεπύσεις της τρόικα με την Ελληνική κυβέρνηση και προσδοκία ως προς την προώθηση των μεταρρυθμίσεων στο Δημόσιο και την προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων. 

Ταυτόχρονα, οι επενδυτές είναι προσεκτικοί ενόψει της εισαγωγής των νέων μετοχών και του warrant της Τράπεζας Πειραιώς αύριο. Κατά τα άλλα, οι επενδυτές ασχολούνται με το… μεροκάματο και με βραχυπρόθεσμες κινήσεις, ενώ δεν μπορούν να περάσουν στα ψιλά κραυγαλέες περιπτώσεις ευκαιριών μετά από ειδήσεις, όπως το νέο deal της ΜΕΤΚΑ στο Ιράκ σε ένα έργο αξίας άνω του 1 δις. ευρώ.

Ο γενικός δείκτης υποχωρεί στα όρια των 840 μονάδων και με τις απώλειες λίγο πάνω από 1%, επίπεδα τα οποία αποτελούν νέα ενδοσυνεδριακά χαμηλά. Οι συναλλαγές έχουν ατονήσει στα 15 εκατ. ευρώ, με τον ΟΤΕ να δίνει μικρή ανοδική κίνηση, στα 6,11 ευρώ.

Μικρή αντίδραση για Μυτιληναίο, Frigoglass και Jumbo. Από εκεί και πέρα στα 10,16 ευρώ ενισχύεται η ΜΕΤΚΑ, στα 16,25 ευρώ τα Folli Follie, στα 7,50 ευρώ η Motor Oil και στα 6,93 ευρώ, η Eurobank Properties, με τα ξένα funds να αγοράζουν φθηνά το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της Eurobank

Από εκεί και πέρα, οι εξελίξεις στον ΟΠΑΠ και τα λαχεία στοιχίζουν στην Ιντραλότ, που γράφει απώλειες σχεδόν κατά 8%, ενώ η μετοχή του Οργανισμού που χθες κινείτο σταθεροποιητικά, σήμερα υποχωρεί πάνω από μία ποσοστιαία μονάδα, στα 6,36 ευρώ. Βάση κοντά στα 0,42 ευρώ για την Alpha, ενώ εντονότερη είναι η πτώση στην Εθνική, στα 2,39 ευρώ , ενώ πάνω από 3% υποχωρεί το warrant, στο 1,22 ευρώ.  Το warrant της Alpha είναι αμετάβλητο στο 0,73 ευρώ. Σε κρίσιμα τεχνικά επίπεδα κινείται η Πειραιώς, στο 1,09 ευρώ και με πτώση λίγο πάνω από 4%. Κατά τα άλλα, πωλητές έχουν βγει στη ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ, την Ελλάκτωρ, την ΕΧΑΕ και τα ΣΩΛΚ.

   

                          ΧΣ

Facebook Comments