Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να συνδυάσει τη διεξαγωγή του 10ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας με τις εκλογές της ΟΝΝΕΔ προκάλεσε την παραίτηση του τότε προέδρου της Σάκη Ιωαννίδη. Εχθές χωρίς εκλογές και όντας η μόνη υποψηφιότητα με απόφαση 3 μελών της ΚΕΦΕ έγινε πρόεδρος ο 29χρονος Βασίλης Γεωργιάδης. Οι αντιδράσεις έκτοτε δε σταματούν.

Η ΟΝΝΕΔ μοιάζει υπό διάλυση με πολλούς να αντιπαραβάλουν τις ενέργειες του Κυριάκου Μητσοτάκη με αυτές του πατέρα το 1985, ο οποίος απομάκρυνε από την προεδρία της ΟΝΝΕΔ το Βασίλη Μιχαλολιάκο και τοποθέτησε άτομα της επιλογής του, προκειμένου να είναι φιλικά προσκείμενα σε εκείνον. Στην προκειμένη περίπτωση μάλιστα φημολογείται εντόνως ότι υπάρχει συμφωνία μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκου προεκλογικά για την εκχώρηση ελέγχου της ΟΝΝΕΔ και της Βορείου Ελλάδος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Βασίλης Γεωργιάδης είναι «παιδί» του Ανδρέα Παπαμιμίκου και στον πρώτο γύρο στήριξε τον Απόστολο Τζιτζικώστα και στο δεύτερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη ενώ ο απερχόμενος πρόεδρος αποδίδει την παραίτηση του στον Ανδρέα Παπαμιμίκο.

Ήδη μοιάζει να έχει σχηματιστεί «μέτωπο» από τους «αντιφρονούντες» της ΟΝΝΕΔ (με επικεφαλής τον απερχόμενο πρόεδρο, Σάκη Ιωαννίδη), οι οποίοι διαφώνησαν με την επιλογή να επιταχυνθούν οι διαδικασίες εκλογής νέου επικεφαλής. Ο πυρήνας αυτός είχε στηρίξει ανοικτά τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη στις εσωκομματικές κάλπες και πλέον, εκτός των ζυμώσεων για την επόμενη μέρα στην οργάνωση, ιχνηλατεί το τοπίο για τη δραστηριοποίησή του και στο συνέδριο του κόμματος. Απορίας άξιον είναι και το πως θα εκλεγούν οι 400 εκπρόσωποι της ΟΝΝΕΔ στο Συνέδριο του κόμματος. 

Facebook Comments