Οι ασιατικές αγορές διαπραγματεύονται χωρίς σαφής κατεύθυνση, καθώς το κλείσιμο της Wall Street την Παρασκευή, προβλημάτισε αρκετά τους επενδυτές. Ο Nikkei ξεκίνησε την εβδομάδα με απώλειες 1,0% ενώ στην Κίνα ο Shanghai Comp. έκλεισε με απώλειες 3,7% καθώς η PBoC συνέχισε να αποδυναμώνει το νόμισμα. Ακόμα μεγαλύτερες απώλειες, οι οποίες έφτασαν και το 5,0% για το χρηματιστήριο του Shenzhen καθώς υπάρχουν ενδείξεις για καθυστερήσεις σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις και οικονομικές συμφωνίες με το Hong Kong. Το σημαντικότερο από όλα όμως, ήταν οι εκτιμήσεις για 1,8 εκατ. απολύσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας την Παρασκευή, από τους κλάδους των ανθρακορυχείων και του σιδήρου.

  • Νέα υποτίμηση στο γουάν που διαπραγματεύεται στα 6,5452 από τα 6,5413.
  • Η Σύνοδος των G20 έκλεισε με το συμπέρασμα όλοι να πράξουν τα απαραίτητα προκειμένου να υπάρξει χρηματοοικονομική σταθερότητα. Στα απαραίτητα συμπεριλαμβάνονται, εργαλεία νομισματικής, πολιτικής και διαρθρωτικής φύσεως.
  • Ο Praet της ΕΚΤ ισχυρίστηκε ότι σημαντικοί μακροοικονομικοί δείκτες της Ευρωζώνης επιδεινώνονται.
  • Ο Weidmann συνεχίζει να απορρίπτει τους ισχυρισμούς ότι το QE βοηθάει την παγκόσμια οικονομία και επιμένει σε μεταρρυθμίσεις.
  • Δεν υπάρχουν σημαντικές οικονομικές ανακοινώσεις για τη σημερινή συνεδρίαση.

Ανάλυση αγοράς

DAX – Άνοιγμα: 9.392 Υψηλό: 9.573 Χαμηλό: 9.392 Κλείσιμο: 9.480

29 02 16 dax

Ο γερμανικός δείκτης δείχνει και πάλι την αδυναμία του να κινηθεί σημαντικά υψηλότερα και αυτό αναμένεται να οδηγήσει και σε νέα αδυναμία, καθώς βασικές τάσεις παραμένουν έντονα πτωτικές. Θεωρούμε ότι, οι 9.566 μονάδες θα αποτελέσουν σημαντική αντίσταση και θα οδηγήσουν σε χαμηλότερα επίπεα με τον πρώτο στόχο να είναι στις 9.140 μονάδες. Οι αγορές μετοχών, δείχνουν να εισέρχονται και πάλι σε περίοδο αδυναμίας και αυτό είναι κάτι που αναμένουμε να ενταθεί κατά τις επόμενες συνεδριάσεις. Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. μετά από την ανοδική κίνηση, είναι και πάλι έτοιμες να κινηθούν χαμηλότερα, ενεργοποιώντας και νέες πωλήσεις.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

9.355                   9.570
9.240                   9.690
9.180                   9.740
9.120                   9.800

Facebook Comments