Το πρώτο κατάστημά της στο Μιλάνο αναμένεται να ανοίξει την επόμενη χρονιά η αμερικανική αλυσίδα καφέ Starbucks, εκπληρώνοντας αυτό που ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Χάουαρντ Σουλτς χαρακτηρίζει ένα όνειρο 30 ετών, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Financial Times.

Η μακρά αναμονή πριν την είσοδό της στην Ιταλία, παρά το γεγονός ότι έχει ανοίξει χιλιάδες καταστήματα στην υπόλοιπη Ευρώπη, αντανακλά το σκληρό ανταγωνισμό που μπορεί να περιμένει η αμερικανική εταιρία στην πατρίδα του εσπρέσσο.

Στην Ιταλία έχει ήδη παρουσία η εταιρία McCafe της McDonald’s, αλλά με μικρό μερίδιο αγοράς. Αντίθετα, το 90% της αγοράς καταλαμβάνουν ανεξάρτητα καφέ, σύμφωνα με τη Euromonitor.

«Το όνειρο της εταιρίας ανέκαθεν ήταν κάποια στιγμή να ολοκληρωθεί ο κύκλος και να ανοιχτούμε προς την Ιταλία, αλλά δεν ήμασταν έτοιμοι», δήλωσε ο Σουλτς σε χθεσινή ανακοίνωση.

Η Starbucks είπε ότι ο «εσπρέσσο προφανώς θα είναι ο πρωταγωνιστής» στην Ιταλία, αλλά ότι δεν έχει ακόμα καταλήξει στο μενού των καταστημάτων της. Η κίνηση της Starbucks ακολουθεί την απόπειρα μιας άλλη αμερικανικής αλυσίδας να φέρει στην αγορά της γείτονος χώρας την αμερικανική εκδοχή ενός κλασσικού ιταλικού φαγητού. Πέρυσι τον Οκτώβριο, η Domino’s Pizza ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ανοίξει κατάστημα στην Ιταλία.

Facebook Comments