Αύξηση οργανικών κερδών προ προβλέψεων, καθώς και καθαρών εσόδων από τόκους εμφάνισε το δ’ τρίμηνο του 2015 η Eurobank. Ωστόσο, σε επίπεδο αποτελεσμάτων ο όμιλος εμφανίζει ζημιές λόγω των σημαντικά αυξανόμενων προβλέψεων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το τελευταίο τρίμηνο του έτους αποτέλεσε μια περίοδο θετικών εξελίξεων για τη Eurobank, καθώς ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας κατά €2,0δισ., με αποκλειστική συμμετοχή κεφαλαίων από την αγορά, ενώ παράλληλα σημειώθηκε σημαντική εισροή καταθέσεων, η οποία συνετέλεσε στη μείωση της χρηματοδότησης από το ευρωσύστημα.

Ειδικότερα, τα οργανικά κέρδη προ προβλέψεων της τράπεζας ενισχύθηκαν σε 188 εκατ. ευρώ το δ’ τρίμηνο του 2015 έναντι 166 εκατ. ευρώ που ήταν το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο. Παράλληλα, τα καθαρά έσοδα από τόκους ενισχύθηκαν κατά 4,3% σε τριμηνιαία βάση στα 375 εκατ. ευρώ.

Οι υψηλές προβλέψεις επιβάρυναν, σύμφωνα με την τράπεζα, το τελικό αποτέλεσμα του ομίλου το οποίο διαμορφώθηκε σε ζημιές 175 εκατ. ευρώ το δ’ τρίμηνο και 1,2 δις. ευρώ στο σύνολο του 2015.

Οι δραστηριότητες στο εξωτερικό κατέγραψαν αξιοσημείωτες επιδόσεις, καθώς για πρώτη φορά μετά το 2011 επιτεύχθησαν κέρδη σε ετήσια βάση. Ειδικότερα, τα καθαρά επαναλαμβανόμενα κέρδη διαμορφώθηκαν σε 67εκατ. το 2015, έναντι ζημιών ύψους 182εκατ. ευρώ το 2014, με τα κέρδη το δ’ τρίμηνο να ανέρχονται σε 15εκατ. ευρώ. 

Facebook Comments