Μείωση του αφορολόγητου από το σημερινό όριο των 9.500 ευρώ ζητά, μεταξύ άλλων, το κουαρτέτο στις προτάσεις που κατέθεσε για το φορολογικό, κατά τη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ Γιώργο Χουλιαράκη.

Η πρόταση των θεσμών ζητά επίσης διαφορετικό τρόπο επιβολής του αφορολόγητου, δηλαδή επί της ουσίας να είναι χαμηλότερο αλλά να το απολαμβάνουν όλοι οι φορολογούμενοι.

Με το ισχύον μοντέλο ο υπολογισμός του αφορολόγητου μειώνεται σταδιακά από εισόδημα 21.000 ευρώ και άνω, και εξαλείφεται στα 42.000 ευρώ.

Η επόμενη συνάντηση για φορολογικά και δημοσιονομικά ζητήματα προγραμματίστηκε για μεθαύριο Σάββατο.

Αργά απόψε ολοκληρώθηκε και η συνάντηση των θεσμών με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, με θέμα το εθνικό σχέδιο ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας.

Αύριο Παρασκευή, στις 11:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών, με αντικείμενο τον χρηματοπιστωτικό τομέα και τα «κόκκινα δάνεια». Θα ακολουθήσει ραντεβού των δανειστών με τον γενικό γραμματέα Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή, για τη σύσταση του ανεξάρτητου φορέα εσόδων.

Το μεγάλο «αγκάθι» πάντως εξακολουθεί να είναι το ασφαλιστικό, όπου ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος σήμερα ουσιαστικά άφησε ξεκάθαρα ανοιχτό το ενδεχόμενο μειώσεων σε συντάξεις που αθροιστικά (κύριες και επικουρικές) υπερβαίνουν τα 1.300 ευρώ.

Facebook Comments