Κόκκινα δάνεια και ασφαλιστικό παραμένουν ανοιχτά και αυτή την εβδομάδα στις παρατεταμένες διαπραγματεύσεις με το κουαρτέτο. Τα επόμενα εικοσιτετράωρα εκτιμάται πως είναι τα κρισιμότερα σε αυτόν τον κύκλο συνομιλιών.

Η απόσταση που χωρίζει τις δυο πλευρές της διαπραγμάτευσης σε σειρά ζητημάτων, από το ύψος του αφορολογήτου ορίου, ως τα ποσοστά αναπλήρωσης για τον υπολογισμό των συντάξεων και τις τραπεζικές επισφάλειες, παραμένει, και από την πορεία των συναντήσεων τα επόμενα 24ωρα θα φανεί αν έχει βάση η αισιοδοξία της κυβέρνησης για ταχεία ολοκλήρωση της αξιολόγησης. «Γίνεται να κλείσουμε τη διαπραγμάτευση έως τις 25 Μαρτίου» ανέφερε χαρακτηριστικά έλληνας αξιωματούχος.

Ενδεικτικά, οι δανειστές επιμένουν σε μείωση του αφορολογήτου, έχουν ενστάσεις όσον αφορά το ύψος των ελληνικών συντάξεων, και ζητούν μείωση της εθνικής σύνταξης. Χαώδης κρίνεται και η διαφορά στις επικουρικές συντάξεις.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του EuroWorking Group, Τόμας Βίζερ η συμφωνία Αθήνας – δανειστών αναμένεται να επιτευχθεί προς τα τέλη Απριλίου- αρχές Μαΐου.

Όπως ανέφερε ο κ. Βίζερ σε αυστριακή εφημερίδα, οι συζητήσεις για ένα αρκετά «φιλόδοξο πακέτο» θα διαρκέσουν περίπου μέχρι το Πάσχα των Καθολικών, ενώ παράλληλα πρέπει να αρχίσει η συζήτηση για την υπόσχεση των ηγετών της ΕΕ του Ιουλίου του 2015, για μία μείωση του χρέους.
 

Facebook Comments