To Twitter γιορτάζει τα 10α γενέθλιά του, καθώς «ήρθε στον κόσμο μας» στις 21 Μαρτίου του 2006. Μπορεί αρχικά να φαινόταν ως μία παράξενη προσέγγιση για ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ των χρηστών, αλλά σταδιακά εξελίχθηκε στο μέσο που αποτυπώνει άμεσα τον παλμό του Internet. «Σήμα κατατεθέν» του το όριο των 140 χαρακτήρων, που δίδεται στον χρήστη για να αποτυπώσει τις σκέψεις του.

Η εταιρεία γιορτάζει την πολύ σημαντική επέτειο με ένα διαδραστικό γράφημα που περιλαμβάνει την διάδοση πολύ σημαντικών γεγονότων της περασμένης δεκαετίας (π.χ. η κατάκτηση του Mundial από τη Γερμανία ή η επανεκλογή του Barack Obama) και στέλνει ευχαριστήριο μήνυμα μέσα από το παρακάτω video. Μπορείτε κι εσείς να εκφράσετε την “αγάπη” σας στο #LoveTwitter.

Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης έχει πάνω από 300 εκατ. ενεργούς χρήστες, 10 χρόνια ακριβώς μετά το πρώτο, παρθενικό tweet από τον ιδρυτή του, Τζακ Ντόρσεϊ, ο οποίος είχε γράψει τότε: «Just setting up my twttr». 

«Στις 21 Μαρτίου, δέκα χρόνια πριν, όλα άρχισαν με ένα και μόνο tweet. Από τότε, κάθε στιγμή κάθε μέρας, οι άνθρωποι διασυνδέονται σχετικά με τα πράγματα για τα οποία ενδιαφέρονται περισσότερο- από όλο τον κόσμο. Καθώς φτάνουμε σε αυτό το ορόσημο, είστε εσείς που θέλουμε να τιμήσουμε. Καθώς η 21η Μαρτίου αρχίζει ανά τον κόσμο, το καθένα από τα γραφεία μας στον κόσμο θα αρχίσει την ημέρα δείχνοντας την εκτίμηση και ευγνωμοσύνη του- αρχίζοντας από το Σίδνεϊ και ακολουθώντας τον ήλιο, μέχρι τα κεντρικά μας στο Σαν Φρανσίσκο. Χαιρόμαστε που γιορτάζουμε μαζί με όλους εσάς. Με το πέρασμα των χρόνων, κάνατε το Twitter αυτό που είναι σήμερα και διαμορφώνετε αυτό που θα είναι στο μέλλον. Σας ευχαριστούμε που γράφετε ιστορία, οδηγώντας την αλλαγή, εξυψώνοντας ο ένας τον άλλον και γελώντας μαζί κάθε μέρα. Με αγάπη, Twitter» αναφέρεται σε blog post στο επίσημο blog της εταιρείας.
 

Facebook Comments