Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής, στο σύνολό του και κατ άρθρον το νομοσχέδιο για την “προσαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στην Οδηγία 2013/50/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, για την εναρμόνιση των προϋποθέσεων διαφάνειας αναφορικά με την πληροφόρηση σχετικά με τους εκδότες των οποίων οι μετοχές έχουν εισαχθεί προς διαπραγμάτευση σε οργανωμένη αγορά”.

Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων. Κατά, ψήφισαν ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος.

Με ευρεία πλειοψηφία ψηφίστηκε και η διάταξη για την ενίσχυση της διαφάνειας στις αποφάσεις που λαμβάνουν οι διοικήσεις των τραπεζών για τις πληρωμές για σκοπούς εμπορικής διαφήμισης, καθώς και των ποσών που καταβάλλονται για πάσης φύσεως χορηγίες.

Υπέρ του άρθρου 6, ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ “παρών” δήλωσαν η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων.

Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Βέλγιο, και το προσφυγικό, κυριάρχησαν στις τοποθετήσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων της αντιπολίτευσης κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

“Η σημερινή μέρα δεν αφήνει περιθώρια πολιτικής εκμετάλλευσης, σήμερα είμαστε όλοι Βέλγοι” είπε μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Τρύφων Αλεξιάδης, και πρόσθεσε ότι, στην Ευρώπη χρειάζεται συνεργασία και να σταματήσουν οι εθνικές λογικές για την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων, “αλλιώς τα προβλήματα θα χειροτερεύουν και θα έρθουν στο προσκήνιο δυνάμεις και απόψεις που θα επιδεινώσουν την κατάσταση”.

Συνεχίζοντας, κατηγόρησε κόμματα της αντιπολίτευσης, ότι σκοπίμως συνδέουν το προσφυγικό πρόβλημα με την τρομοκρατία, προκειμένου να καταλογίσουν ευθύνες στην κυβέρνηση και χωρίς να καταθέτουν κάποια διαφορετική άποψη για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Αναφερόμενος στο άρθρο 6 του νομοσχεδίου, για την ενίσχυση της διαφάνειας στις διαφημιστικές δαπάνες και τις χορηγίεςτων τραπεζών, ο κ. Αλεξιάδης τόνισε, ότι αποτελεί πολιτική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση μιας παθογένειας, την οποία, όπως είπε, συνιστούσε το αμαρτωλό τρίγωνο της διαπλοκής όπως το χαρακτήρισε, ανάμεσα στο τραπεζικό σύστημα τις επιχειρήσεις και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Είπε τέλος ότι “με την τροπολογία, η οποία συμπεριελήφθη στο νομοσχέδιο, και ορίζει ότι δεν θα υπάρξει αναδρομική αύξηση της φορολογίας στα εισοδήματα του 2015, τελειώνει και η σχετική προπαγάνδα που αναπτύχθηκε το τελευταίο διάστημα και καταλόγισε σε ορισμένα ΜΜΕ και δημοσιογράφους, ότι σκοπίμως διαστρέβλωσαν τα όσα είπε κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή, αλλά και σε βουλευτές της αντιπολίτευσης ότι αναπαρήγαγαν τα δημοσιεύματα, χωρίς να συμβουλευτούν προηγουμένως τα πρακτικά”.

Facebook Comments