Η κτηνωδία έγινε καθημερινότητα και η φρίκη ρουτίνα. Χθες στις Βρυξέλλες, τέσσερις ημέρες πριν στην Κωνσταντινούπολη, τέσσερις μήνες πριν στο Παρίσι, τόσα χρόνια στη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν.. Αποδείξεις παντού και ο Θεός πού; Allahu Akbar (=Ο Αλλάχ/Θεός είναι μεγάλος) υποστηρίζουν μετά μανίας και απόλυτου φανατισμού οι φονταμενταλιστές τζιχαντιστές του ISIS σκορπώντας το θάνατο και τον τρόμο.

Η Ευρώπη(σε καμία περίπτωση δεν περιλαμβάνονται οι πολίτες της) η οποία δέχεται όλες αυτές τις επιθέσεις είναι άμοιρη ευθυνών; Μήπως έχει το δικό της μερίδιο ευθύνης ή ακόμη και υπαιτιότητας; Ποιος εξέθρεφε τον ISIS, ποιος τον εξόπλιζε, η τόση εξέλιξη της μεγάλης υποστηρίκτριάς του Σαουδικής Αραβίας που οφείλεται; Οι ΗΠΑ είναι κι αυτές άμοιρες ευθυνών; Ο δυτικός κόσμος συνολικά μοιάζει να απέτυχε, αιματοκυλίστηκε με το δικό του αίμα αλλά και με τα δικά του όπλα. Χρησιμοποίησε το σώμα του προτάσσοντας τους λαούς του ως ασπίδα για να απωθήσει το μπούμερανγκ επιθέσεων που ο ίδιος εξαπέλυε μαζικά και πολυετώς σε άλλους λαούς προς ίδιον όφελος.

Ο ρόλος της Τουρκίας χρήζει βαθιάς ανάλυσης. Μια χώρα που έχει βαλθεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχοντας απολυταρχικό και φασίζον καθεστώς επί της ουσίας αποπειρώμενο να θυμίσει αυτοκρατορία, όπως άλλοτε, ασκώντας κάθε δυνατή επίδειξη επεκτατικής πολιτικής, συνεργαζόμενο εμφανώς ή υπογείως σχεδόν με όσους μπορεί. Χαρακτηριστική της γείτονος χώρας αποτελεί η δήλωση προ έξι μηνών του προέδρου της Ταγίπ Ερντογάν και του διοικητή των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών (ΜΙΤ) Χακάν Φιντάν ότι τους τζιχαντιστές του ISIS τους έχουμε παρεξηγήσει, είναι πιστοί αγωνιστές! Αυτή η χώρα με αυτό τον πρόεδρο έχει συμφωνήσει με την Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιμετωπίσει το προσφυγικό-μεταναστευτικό και υποτίθεται ότι πολεμά τον ISIS. Αλήθεια, η Τουρκία δηλώνοντας ασφαλής χώρα γιατί δε δέχεται αίτημα χορήγησης ασύλου στους πρόσφυγες;

Η Ελλάδα πλέον βρίσκεται μόνο νομικά εντός της Σέγκεν κι όχι ουσιαστικά, είναι άχρηστη ως χώρος διελεύσεως και διεξόδου, συνεπώς μπορεί να πληγεί. Όσο παρέμενε τράνζιτ χώρα, δηλαδή όσοι έρχονταν εδώ ήταν διαμετανάστες, παρέμενε και ασφαλής. Η Ελλάδα οφείλει να απαιτήσει επιτακτικά από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ οι ταυτοποιήσεις να γίνονται στην Τουρκία, η οποία δεν τηρεί ούτε καν τα προσχήματα της συμφωνίας που υπεγράφη πόσω δε μάλλον την ίδια. Διαφορετικά η χώρα μας θα καταλήξει μια απέραντη αποθήκη ψυχών και όχι μόνο. Ακόμη κι αν το ελληνικό κράτος στέλνει πίσω μετανάστες μετά την εφαρμογή της αμφιλεγόμενης συμφωνίας, το τουρκικό κράτος από όσο φάνηκε από την πρώτη εβδομάδα θα επιτρέπει τη μαζική είσοδο χιλιάδων μεταναστών στην Ελλάδα ενώ θα επιτρέπει την επιστροφή δεκάδων σποραδικά.

ΥΓ: Κι αν η Ευρώπη μας φοβίζει πίσω από τη μάσκα της, το ISIS μας τρομοκρατεί με τη μάσκα του και μας θερίζει χωρίς εκείνη. 

 

Facebook Comments