Χθες στις 21:00 ο πέμπτος όροφος του Public στο Σύνταγμα ήταν κατάμεστος με τον κατά κόσμο Χρήστο Α. Χωμενίδη ή αλλιώς γνωστό σαν “Σοφό Παιδί” να παρουσιάζει το νέο του βιβλίο “Νεαρό Άσπρο Ελάφι” που μόλις κυκλοφόρησε. Το βιβλίο προλόγισαν ο ηθοποιός και παιδικός φίλος του συγγραφέα Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης ο οποίος ανέγνωσε και αποσπάσματα, ο δημοσιογράφος και στενός φίλος του Μάκης Προβατάς που επικεντρώθηκε περισσοτερο θέτοντας ερωτήσεις και λαμβάνοντας μακροσκελείς απαντήσεις από το Χ. Α. Χωμενίδη και ο ψυχίατρος Γιάννης Ζέρβας ο οποίος αποπειράθηκε να προσεγγίσει την ψυχολογική διάσταση των ηρώων ως αυτοτελείς προσωπικότητες.

Αίσθηση προκάλεσε ο τρόπος που αντιμετώπιζαν οι ομιλητές το βιβλίο και ιδίως τους ήρωες του. Μιλούσαν γι αυτούς σαν να είναι υπαρκτά πρόσωπα. Χαρακτηριστικό απετέλεσε ότι ο ίδιος ο συγγραφέας δήλωσε πως πάντα του έλειπε ο κεντρικός ήρωας, Μήνας Αβλάμης, και το συνειδητοποίησε στο τέλος ενός ταξιδιού του στην Πάτμο κατά τη διάρκεια των νεανικών του χρόνων. Είναι ένα βιβλίο αλλιώτικο, και διαφορετικό από το προηγούμενο, τη “Νίκη” που είχε μεγάλη επιτυχία. Προτίμησε να τολμήσει, να πειραματιστεί παρά να επαναπαυθεί σε κάτι σίγουρο. Φαίνεται τόσο ζωντανό και λαχταριστό που μοιάζει με σπαρταριστό ψάρι.

Εξώφυλλο αποτελεί μία παιδική ζωγραφιά κάνοντας το βιβλίο πρωτότυπο από την πρώτη σελίδα. Ο Χρήστος Α. Χωμενίδης είναι πιθανώς ο κορυφαίος συγγραφέας της γενιάς του, σίγουρα ένας εξ αυτών, συναρπάζει και γοητεύει τα πλήθη για μία ακόμη φορά.

 

Facebook Comments