“Όποια πολιτική δύναμη δεν αμφισβητεί την κυριαρχία του κεφαλαίου στην οικονομία, οποιαδήποτε πολιτική δύναμη αποδέχεται ως αιώνιο τον καπιταλιστικό τρόπο οργάνωσης της οικονομίας και της κοινωνίας, στηρίζει αντικειμενικά το πλαίσιο στο οποίο γιγαντώνονται αυτά τα φαινόμενα και γίνεται αναπόφευκτα μέρος της διαπλοκής” υπογράμμισε στην ομιλία του στην Βουλή ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα που πρέπει να εξάγει ο ελληνικός λαός που παρακολουθεί αυτήν την συζήτηση, κι ενώ “έχει μπροστά του τα μεγαλύτερα σκάνδαλα και τις μεγαλύτερες αδικίες που έρχονται με μορφή καταιγίδας, ως συνέχεια των προηγούμενων, και αφορούν το ασφαλιστικό, το φορολογικό, τα κόκκινα δάνεια, το σύνολο δηλαδή των αντιλαϊκών μέτρων που βάζουν ταφόπλακα σε δικαιώματα, το ήδη εξαφανισμένο λαϊκό εισόδημα, στην ίδια τη ζωή του λαού μας”.

“Η βασική αιτία της διαφθοράς και της σήψης πρέπει να αναζητηθεί στο ίδιο το σύστημα που αποθεώνει το κυνήγι του κέρδους και οξύνει τους ανταγωνισμούς ανάμεσα στα διάφορα μονοπώλια και ξεχωριστά επιχειρηματικά συμφέροντα, όπου «ο θάνατός σου η ζωή μου», επιβάλλεται ως υπέρτατος νόμος” τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

Στην αρχή της ομιλίας του επισήμανε ότι η συζήτηση έπρεπε να αφορά τις επικίνδυνες αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, τον εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα κατά παράβαση του διεθνούς προσφυγικού δικαίου, την παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων του λαού και της πατρίδας μας από δήθεν συμμάχους και το πως πρέπει να σταματήσουν να προετοιμάζονται νέα μέτρα σε βάρος του λαού, όπως το ασφαλιστικό, το φορολογικό, οι νέοι νόμοι- λαιμητόμοι.

Ο κ. Κουτσούμπας πρόσθεσε ότι κάθε φορά που τα κόμματα του ευρωατλαντισμού συνέκλιναν σε θέσεις και προτάσεις διαχείρισης, ανέσυραν την σκανδαλολογία, την πάταξη της διαφθοράς και τα “καθαρά χέρια” της Δικαιοσύνης.

Facebook Comments