H Yellen, αναφέρθηκε εκ νέου στο γενικότερο οικονομικό περιβάλλον το οποίο και χαρακτήρισε αρνητικό για την αμερικανική οικονομία. Αν και η Wall Street, κινήθηκε ανοδικά.

H Janet Yellen, επιβεβαίωσε ότι στην πρόσφατη συνεδρίαση των κεντρικών τραπεζιτών στη Σανγκάη, αποφασίστηκε ότι θα πρέπει όλες οι κεντρικές τράπεζες να εφαρμόσουν παραπλήσιες νομισματικές πολιτικές και να μην υπάρχουν εκπλήξεις οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυξημένη μεταβλητότητα στις αγορές. Η Yellen, σε χθεσινή της ομιλία υπήρξε ιδιαίτερα dovish και αυτό προκάλεσε αγορές πανικού σε μετοχές, εμπορεύματα και πωλήσεις στο δολάριο. η Yellen εστίασε στον πληθωρισμό, για τον οποίο παραδέχθηκε ότι υπάρχουν σημαντικές δυσκολίες στο να προσεγγίσει το στόχο του 2,0%. Επιπλέον, η Yellen, αναφέρθηκε εκ νέου στο γενικότερο οικονομικό περιβάλλον το οποίο και χαρακτήρισε αρνητικό για την αμερικανική οικονομία. Αν και η Wall Street, κινήθηκε ανοδικά, στο σημερινό Morning Briefing θα δείξουμε γιατί η χθεσινή dovish ομιλία, θα μπορούσε να αποδειχθεί εφιάλτης για τις μετοχές. Στα επιπλέον αρνητικά, συμπεριλαμβάνεται η σημερινή έντονη πτώση του Nikkei και η άνοδος του γεν.

  • Πτώση 6,2% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στην Ιαπωνία, έναντι εκτιμήσεων για πτώση 5,9%.
  • Νέα ένεση ρευστότητας ύψους 60 δισ. γουάν από την PBoC.
  • Ο Coeure της ΕΚΤ, δήλωσε ότι τα αρνητικά επιτόκια δεν είναι το βασικό όπλο της ΕΚΤ.
  • Η συμπεριφορά των αγορών μετά την ομιλία της Yellen θα μπορούσε να αντιστραφεί βίαια.
  • Πολυ μεγάλα κέρδη για το χρυσό μετά την πτώση του δολαρίου. EUR/USD και GBP/USD στο προσκήνιο.
  • Τα στοιχεία της ADP για την απασχόληση, είναι η σημαντικότερη ανακοίνωση της ημέρας.

Ανάλυση αγοράς

EUR/USD – Άνοιγμα: 1,1195 Υψηλό: 1,1302 Χαμηλό: 1,1161 Κλείσιμο: 1,1287

30 03 16 eurusd

Η ισοτιμία πραγματοποίησε μια έντονα ανοδική συνεδρίαση με αποτέλεσμα να βρεθεί και πάλι στη δοκιμασία της αντίστασης στα 1,1340. Η αντίσταση αυτή αποτελεί βασικό στόχο και μια ανοδική διάσπαση θα αλλάξει σημαντικά τις ισορροπίες μεταξύ αγοραστών και πωλητών. Σε πρόσφατη ανάλυσή μας είχαμε επισημάνει ότι οι μεγάλοι επενδυτές τοποθετούνται υπέρ μιας ανόδου της ισοτιμίας, γεγονός που αποδείχθηκε σωστό. Οι τεχνικές ενδείξεις RoC, Vol. παραμένουν εξαιρετικά θετικές και μια σειρά άλλων ενδείξεων μας δείχνουν ότι είτε υπάρξει διάσπαση είτε διορθωτική κίνηση, θα πρέπει να ακολουθήσουμε με νέες τοποθετήσεις. Αποφεύγουμε τις πωλήσεις και ο βασικός στόχος παραμένει στα 1,1480 και 1,1500. Το μηνιαίο γράφημα της ισοτιμίας είναι εξαιρετικά θετικό.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

1,1265                 1,1300
1,1240                 1,1325
1,1215                 1,1350
1,1180                 1,1390

Facebook Comments