Όπως παρουσιάσαμε και στο χθεσινό Morning Briefing, οι αγορές έχουν στενή συσχέτιση με τις εκτιμήσεις για τη νομισματική πολιτική

Οι αγορές κινούνται στον απόηχο των δηλώσεων της Yellen και προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν ένα νέο περιβάλλον αστάθειας που δημιουργείται όσο πλησιάζουν προς τα υψηλά τους. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η ανοδική πορεία των τελευταίων εβδομάδων πλησιάζει στο τέλος της και αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει μια νέα αύξηση της μεταβλητότητας. Το δολάριο συνεχίζει να δέχεται πιέσεις και πλέον η τεχνική του εικόνα επιδεινώνεται σημαντικά. Όπως παρουσιάσαμε και στο χθεσινό Morning Briefing, οι αγορές έχουν στενή συσχέτιση με τις εκτιμήσεις για τη νομισματική πολιτική. Σύμφωνα με τη συσχέτιση αυτή, οι αγορές θα μπορούσαν να καταγράψουν σημαντικές απώλειες το επόμενο χρονικό διάστημα.

  • Τα μέλη της FOMC συνεχίζουν να έχουν διαφορετικές απόψεις για το μέλλον της νομισματικής πολιτικής.
  • Ο χρυσός διατηρεί αυξημένη μεταβλητότητα και όλα δείχνουν ότι οι απώλειες θα συνεχιστούν.
  • Η Wall Street βρίσκεται εν μέσω μιας πολύ δύσκολης συγκυρίας και οι επενδυτές είναι ήδη υπερβολικά αισιόδοξοι.

Ανάλυση αγοράς

Δείκτης Δολαρίου – Άνοιγμα: 95,16 Υψηλό: 95,21 Χαμηλό: 94,55 Κλείσιμο: 94,78

31 03 16 dollar

 

 

 

 

 

 

Ο δείκτης δολαρίου έχει κορυφώσει αμέσως μετά από την πρώτη αύξηση επιτοκίων της Fed και έκτοτε έχει κινηθεί σημαντικά χαμηλότερα. Ο δείκτης δολαρίου βρίσκεται σε μεσοπρόθεσμη πλάγια τάση και κάτω από πολύ σημαντικά επίπεδα στήριξης. Βασικός στόχος είναι η συνέχεια της πτώσης και μια κίνηση προς τα 93,00. Η στήριξη αυτή, είναι η σημαντικότερη καθώς μια πτωτική διάσπαση θα ανοίξει το δρόμο σε επιθετικές απώλειες, με τον επόμενο στόχο στα 88,00. Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. παραμένουν σε ιδιαίτερα αρνητικά επίπεδα.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

94,40                   95,35
94,00                   95,80
93,60                   96,20
93,10                   96,40

 

Facebook Comments