Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, που ειναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει στις 11:00 το πρωί, θα δοθεί συνέχεια στην αντιπαράθεση για τη Δικαιοσύνη και τις καταγγελλόμενες παρεμβάσεις του αναπληρωτή υπουργού Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, μετά την πρόσφατη συζήτηση και στη Βουλή.

Στην ημερήσια διάταξη της επιτροπής αναμένεται ακρόαση της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης, του υπουργού Νίκου Παρασκευόπουλος και του κ. κ. Παπαγγελόπουλου.

Εν τω μεταξύ, τη διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας, με αφορμή όσα ειπώθηκαν την Τρίτη στην Βουλή από τον κ. Παπαγγελόπουλο, ζητά από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η εισαγγελέας Γεωργία Τσατάνη.

Σύμφωνα με την κ. Τσατάνη από την παράθεση των όσων ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός στη Βουλή, προκύπτουν νεότερα στοιχεία που πρέπει να διερευνηθούν σχετικά με την υπόθεση Βγενόπουλου και τους χειρισμούς εισαγγελικών λειτουργών, ενώ αφήνει υπαινιγμούς για παραβιάσεις της μυστικότητας της διαδικασίας.

Παράλληλα, χθες Τετάρτη η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη εξέδωσε ανακοίνωση – απάντηση στον Πάνο Καμμένο που την κατηγόρησε για συγκάλυψη υποθέσεων.

Η κ. Κουτζαμάνη τονίζει ότι όλες οι υποθέσεις που αναφέρει ο υπουργός Άμυνας, έχουν προωθηθεί.

Η κ. Κουτζαμάνη παρέλειψε να πει ότι χειριστής της υπόθεσης Βγενόπουλου είναι ο Εισαγγελέας Νίκος Ορνεράκης, κουμπάρος του Αντώνη Σαμαρά και υποψήφιος βουλευτής της Πολιτικής Άνοιξης το 1993, απαντά ο κ. Καμμένος.


 

Facebook Comments