Υπερψηφίστηκε το ν/σ για το προσφυγικό – Διαφοροποίηση Κατριβάνου
Εσωκομματικούς τριγμούς, που καταγράφηκαν και στην ονομαστική ψηφοφορία, προκάλεσε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το νομοσχέδιο για το προσφυγικό
Εσωκομματικούς τριγμούς, που καταγράφηκαν και στην ονομαστική ψηφοφορία, προκάλεσε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το νομοσχέδιο για το προσφυγικό
Εσωκομματικούς τριγμούς, που καταγράφηκαν και στην ονομαστική ψηφοφορία, προκάλεσε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το νομοσχέδιο για το προσφυγικό με αιχμή το άρθρο 60 σύμφωνα με το οποίο σε περιπτώσεις εξαιρετικά μεγάλων ροών επιταχύνονται οι διαδικασίες για την εξέταση των αιτήσεων ασύλου, προκειμένου να μην ξεπερνούν τις 14 ημέρες.
Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία με τη στήριξη επί της αρχής από το Ποτάμι και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. “Κατά” ψήφισε η ΝΔ, η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και η Ένωση Κεντρώων, ενώ διαφοροποιήσεις υπήρξαν από τα περισσότερα κόμματα στα 24 άρθρα που τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία.
Ειδικότερα, η Βασιλική Κατριβάνου, αν και υπερψήφισε επί της αρχής το νομοσχέδιο, καταψήφισε το συγκεκριμένο άρθρο, διαφοροποιώντας τη στάση της από την επίσημη γραμμή του κόμματος. Αφορμή στάθηκε η άρνηση των αρμόδιων υπουργών, να προχωρήσουν σε αλλαγή του άρθρου με δεδομένες τις ενστάσεις που είχε εκφράσει η ίδια, χαρακτηρίζοντας την υλοποίηση του μέτρου ανέφικτη και εκτιμώντας ότι θα οδηγήσει σε επιφανειακή εξέταση των αιτήσεων και τελικά σε μαζικές απορρίψεις.
Σε αντάρτικο προχώρησε και η Τασία Χριστοδουλοπούλου, αλλά μικρότερης δυναμικής, αφού επέλεξε το “παρών”. Και εκείνη είχε εκφράσει αντιρρήσεις για τη συγκεκριμένη πρόβλεψη.
Την ίδια ώρα απόντες ήταν τρεις βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Πρόκειται για τους κ. Κόκκαλη, Παπαχριστόπουλο και Ζουράρι, αν και οι δύο τελευταίοι, με επιστολή τους προς το προεδρείο εξέφραζαν θετική πρόθεση ψήφου, χωρίς ωστόσο αυτή να προσμετράται.
Facebook Comments