Σε εξαιρετικά ψυχρό κλίμα και με πολύ μικρή διάρκεια ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Γιώρου Χουλιαράκη με το κουαρτέτο, μετά τις αποκαλύψεις των WikiLeaks για τη συνομιλία Τόμσεν – Βελκουλέσκου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών διήρκησε λιγότερο από μισή ώρα.

Όπως δήλωσε ο κ. Τσακαλώτος, κατά τη συνάντηση προσδιορίστηκε το πρόγραμμα της επόμενης εβδομάδας των συναντήσεων με το κουαρτέτο και το χρονοδιάγραμμα της διαπραγμάτευσης, ενόψει του Eurogroup της 22ας Απριλίου.

Ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι στη συνάντηση με το κουαρτέτο δεν έγινε καμία απολύτως αναφορά στις αποκαλύψεις του WikiLeaks.

Δεν έχει διευκρινιστεί αν θα συνεχιστούν εντός της Δευτέρας οι συναντήσεις του κουαρτέτου με την διαπραγματευτική ομάδα, ενώ ακόμα δεν έχουν καθοριστεί τα αυριανά ραντεβού.

Οι σχέσεις μεταξύ του ΔΝΤ και της Αθήνας φαίνεται πάντως να βρίσκονται πλέον στο ναδίρ, μετά την αιχμηρή επιστολή της διευθύντριας του Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ προς τον Αλέξη Τσίπρα όπου χαρακτηρίζει «ανοησίες» τους ισχυρισμούς της έλληνικής πλευράς περί απόπειρας πρόκλησης πιστωτικού γεγονότος μέσω κωλυσιεργίας.

Το Μέγαρο Μαξίμου ανταπάντησε εξίσου αιχμηρά σημειώνοντας πως «η διαπραγμάτευση πρέπει να κλείσει άμεσα και χωρίς εξωπραγματικές απαιτήσεις». «Η στρατηγική της κωλυσιεργίας στη διαπραγμάτευση, προκειμένου να δημιουργηθούν συνθήκες πιστωτικής ασφυξίας στην Ελλάδα λίγο πριν το βρετανικό δημοψήφισμα είναι πράγματι μια μεγάλη ανοησία. Μια ανοησία, που οφείλουμε όλοι, να αποτρέψουμε».

«Επιβεβαιώνονται παιχνίδια που θέλουν κάποιοι να παίξουν σε βάρος της Ελλάδας» δήλωνε νωρίτερα κυβερνητικό στέλεχος.

Σημειώνεται ότι στις 19:30 το απόγευμα συνεδριάζει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, όπου ο Αλέξης Τσίπρας όχι μόνο θα απευθυνθεί στους βουλευτές, αλλά η ομιλία του θα είναι ανοιχτή ώστε να περάσει τα μηνύματα που θέλει στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας.
 

Facebook Comments